Premjeras neskuba ieškoti ministro


2005-05-19
Arūnas IVAŠKEVIČIUS
Premjeras neskuba ieškoti ministro

Algirdas Brazauskas kol kas neatskleidžia galimų kandidatų į susisiekimo ministro postą

Vakar premjeras A.Brazauskas Prezidentui Valdui Adamkui neoficialiai pasiūlė keletą kandidatų į susisiekimo ministro postą. Abu politikai apie galimas kandidatūras pusvalandį kalbėjosi po Valstybės gynimo tarybos posėdžio, kuriame abu dalyvavo.

Ministras Pirmininkas pabrėžė, kad jo ir Prezidento pokalbis buvo konsultacinio pobūdžio: “Šiek tiek konsultavausi, bet oficialiai (kandidatūrų) nepateikiau”.

Premjeras atsisakė atskleisti, apie kokius asmenis kalbėjosi su šalies vadovu. Pagal Vyriausybės įstatymą ministrus premjero teikimu skiria ir atleidžia Prezidentas.

“Kol Prezidentas nepasirašęs dekreto, negaliu pasakyti”, - vakar tikino A.Brazauskas. Jis teigė, kad skubos paskirti naują ministrą nėra - “nieks nespirgina”. A.Brazauskas taip pat sakė, kad “galbūt ir šią savaitę” oficialiai pateiks ministro kandidatūrą Prezidentui.

Iki šiol neoficialiai buvo minimos net kelios pavardės kandidatų, galinčių užimti atsilaisvinusį susisiekimo ministro postą. Tarp jų - Vyriausybės kancleris Zenonas Kaminskas, Susisiekimo ministerijos valstybės sekretorius Alminas Mačiulis ir ministerijos sekretorius Voldemaras Šalauskas, aplinkos ministro patarėjas, buvęs parlamentaras Alfonsas Macaitis bei buvęs ūkio ministras Petras Čėsna.

Tačiau nė vienas iš šių asmenų nepatvirtino, kad jiems būtų siūlytas ministro postas. “Ne, ne, ne, ne”, - į visus “Kauno dienos” klausimus, ar nebūta oficialių ar neoficialių pasiūlymų, pokalbių ta tema su premjeru atsakė Vyriausybės kancleris Z.Kaminskas.

A.Mačiulis tvirtina, kad jis pats nustebo, kai pamatė laikraščiuose savo pavardę tarp galimų kandidatų į ministro postą: “Gerokai nustebau, galbūt žiniasklaida pati tai sugalvojo, nes su manimi niekas ta tema nekalbėjo”.

Susisiekimo ministro postas pagal valdančiosios koalicijos iš keturių partijų susitarimą priklauso socialdemokratams. A.Brazauskas anksčiau yra užsiminęs, kad ministru turėtų tapti partijos narys.