Kultūros ministerijoje trims menininkams įteiks Garbės ženklus


2011-10-12
BNS inf.
Kultūros ministerijoje trims menininkams įteiks Garbės ženklus

Trys menininkai trečiadienį bus pagerbti Kultūros ministerijos apdovanojimu – Garbės ženklu „Nešk savo šviesą ir tikėk“.

Kultūros ministras Arūnas Gelūnas juvelyro Tito Simanonio pagamintą segę su aukso žirgu įteiks Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatams: dirigentui  Juozui Domarkui, pianistui Petrui Geniušui ir fotomenininkui Jonui Romualdui Rakauskui.

Lietuvos nacionalinio simfoninio orkestro meno vadovui ir vyriausiajam dirigentui J.Domarkui apdovanojimas skirtas už aukštų moralinių, pilietinių ir estetinių vertybių puoselėjimą humanistinės visuomenės pažangai.

Fotomenininkas J.R.Rakauskas bus apdovanotas už demokratinės ir atviros Lietuvos visuomenės, pilietinio solidarumo, asmens ir visuomenės santykių darnos stiprinimą, pianistas P.Geniušas – už aukštų moralinių, pilietinių ir estetinių vertybių puoselėjimą humanistinės visuomenės pažangai.

Garbės ženklą Kultūros ministerija įsteigė pernai pavasarį. Jis skiriamas didžiausią išliekamąją vertę sukuriančioms iškilioms asmenybėms ir jų kūriniams. Pirmasis Garbės ženklas po mirties skirtas Lietuvių kalbos ir kultūros nuosekliam puoselėtojui, kalbininkui, vertėjui ir žurnalistui, ilgamečiam žurnalo „Kultūros barai“ vyriausiajam redaktoriui Broniui Savukynui.