Pakaunės policijos laimikis Petrašiūnuose


2007-02-09
Pakaunės policijos laimikis Petrašiūnuose

Į Kauno rajono policijos pareigūnų pasalą, surengtą Petrašiūnuose, buvusios liejyklos “Centrolitas” teritorijoje, pateko su viename čia esančiame pastate vykdytos nusikalstamos veiklos įkalčiais atvykęs vilkikas iš Lenkijos.

Ne per seniausiai Lenkijos bei Lietuvos valstybinę sieną kirtusio vilkiko DAF puspriekabėje “LAMBERT” buvo 24 tonos techninio skiediklio, kaip skelbta krovinio dokumentuose bei etiketėse, supilstyto į 1000 litrų talpyklas.

Manoma, kad tokiomis aplinkybėmis demaskuotas apie porą mėnesių Petrašiūnuose veikęs vienas pilstuko iš vadinamojo “babatuko” gamybos cechų. Kauno rajono policijos Organizacinio poskyrio vyresniosios specialistės Ingridos Kairienės teigimu, jos kolegas čia atvedė turėta operatyvinė informacija. Kad šioje patalpoje, kurią buvo išsinuomojusi viena Kauno bendrovė, veikė techninio skiediklio valykla, liudijo ne tik joje aptikta įranga, bet ir tolimesnei kelionei jau paruošta vietinė produkcija - pusketvirtos tonos į įvairaus dydžio talpyklas supilstyto išgryninto spirito. Kokiu adresu jis turėjo keliauti toliau, kol būtų išpilstytas į puslitrinę neva pramoninės degtinės gamybos tarą - antrasis klausimas, į kurį šiandien bando atsakyti ikiteisminį tyrimą pradėję Kauno rajono policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo poskyrio pareigūnai - vieni pagrindinių šios operacijos dalyvių. Krovinį atvežęs 27-erių metų Lenkijos pilietis po apklausos paleistas. Šios operacijos metu sulaikytas 20-metis Petrašiūnų gyventojas tądien buvo uždarytas į areštinę, tačiau vėliau paleistas. Išsiaiškinta, kad šio niekur nedirbančio ir nesimokančio, neteisto jaunuolio vaidmuo tebuvo pagalbinis - kroviko. Kol kas daugiau sulaikytųjų šioje byloje nėra, tačiau tyrimas tik prasidėjo.

KD inf.