Estijos užsienio reikalų ministrė dėkojo kauniečiams


2004-04-24
Arūnas ANDRIUŠKEVIČIUS
Estijos užsienio reikalų ministrė dėkojo kauniečiams

Vakar K.Donelaičio gatvėje ant pastato, kuriame tarpukariu buvo įsikūrusi Estijos ambasada, atidengta atminimo lenta. Iškilmėse dalyvavo Estijos užsienio reikalų ministrė Kristina Ojuland bei ambasados darbuotojai.

Estijos užsienio reikalų ministrė padėkojo, kad Kauno valdžia nepamiršo istorinių įvykių. Ministrė taip pat prasitarė, kad domėjosi ir Kristijono Donelaičio kūryba. “Turime nepamiršti savo ir kaimynų istorijos”, - teigė Estijos pareigūnė. Kauno meras Arvydas Garbaravičius viešnią supažindino su svarbiausiais miesto objektais ir užsiminė, kad šiuo metu vyksta tarptautinis festivalis “Kaunas jazz”. Vėliau miesto vadovai su svečiais iš Estijos bendravo neformalioje aplinkoje restorane “Pompėja”.

Estijos pasiuntinybė K.Donelaičio gatvėje, 71-uoju numeriu pažymėtame name, veikė nuo 1928 iki 1933 metų. Estų diplomatai buvo išsinuomoję 7 kambarius pirmajame aukšte. Vėliau ambasada buvo perkelta į Parodos gatvę.

Atminimo lenta ant buvusios Estijos pasiuntinybės pastato atidengta tęsiant projektą “Kaunas - laikinoji sostinė”. Prieš trejus metus pradėtos įgyvendinti akcijos tikslas - įamžinti svarbiausius miesto tarpukario istorijos akcentus.

Pernai ant buvusio Nyderlandų konsulato pastato buvo atidengta atminimo lenta, skirta buvusiam konsului Janui Zvartendijkui. Vėliau paminklinis stulpelis pastatytas buvusios Latvijos pasiuntinybės pastato vietoje.

Praėjusį mėnesį V.Putvinskio gatvėje atiminimo lenta atidengta ant buvusios JAV ambasados pastato. Šiose iškilmėse dalyvavo JAV ambasadorius Lietuvoje Styvenas Donaldas Malas.