Vilniaus politikai rusiškoje mokykloje leido ugdyti vienuoliktokus

Rugsėjo 1-osios išvakarėse Vilniaus politikai nutarė leisti Mstislavo Dobužinskio vidurinėje mokykloje, kurioje ugdymas vyksta rusų kalba, šiemet rinkti vienuoliktąsias klases.

Pagal ankstesnį sostinės tarybos sprendimą, šioje mokykloje vienuoliktųjų klasių šiemet komplektuoti nebebuvo numatyta, ją ketinta jungti su kita rusų kalba pamokas organizuojančia švietimo įstaiga - Lukiškių vidurine mokykla.

Tačiau, kaip trečiadienio posėdyje pranešė savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto departamento direktorius Gintaras Alfonas Petronis, buvo gauti 34 būsimųjų vienuoliktokų prašymai leisti jiems mokytis M.Dobužinskio mokykloje.

Baimindamiesi, kad šie vaikai rugsėjo 1-ąją neliktų be mokyklos, sostinės politikai pritarė jų prašymams.

Toks sprendimas priimtas nepaisant to, kad 34 yra per mažai, jog pagal vasarą Vyriausybės priimtą nutarimą būtų galima komplektuoti dvi vienuoliktąsias klases - tam reikia 50 moksleivių.

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) atstovas Jaroslavas Kaminskis posėdyje pareiškė, kad pats švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius esą yra užsiminęs, jog galima nesivadovauti „skubant priimtu“ teisės aktu ir vadovautis ankstesniu, leidžiančiu dvi 11 klases burti iš 30 mokinių.

Vyriausybės atstovas Jurgis Jurkevičius šiuo klausimu negalėjo pasisakyti, mat teigė susipažinęs su šiuo projektu tik posėdžio metu, jis nebuvo pateiktas laiku.
Savivaldybės Teisės departamento atstovai teigė, jog problemų nekils, jei dvi klasės realiai bus sukomplektuotos. Konservatorius Povilas Tamošauskas siūlė patikrinti, ar ši mokykla „nemeluoja“ ir ar iš tiesų joje 11-tosios klasės bus surinktos.

G.A.Petronis atkreipė dėmesį, kad ir M.Dobužinskio, ir Lukiškių mokyklos galimybių išsilaikyti turi mažai, mat sunkiai surenka pakankamai vaikų, o tuštėjančių patalpų išlaikymas kainuoja.
„Kalbant apie ateitį, greta dvi rusiškos mokyklos, kurių mokinių skaičius kritinis – 200 ir 300. Jų dienos suskaičiuotos, gal net metai“, - teigė jis.

Taip pat atkreiptas dėmesys, kad Vilniuje yra ir daugiau mokyklų, kuriose dvi vienuoliktos klasės komplektuojamos iš mažiau nei 50 mokinių.
Anot G.A.Petronio, iki vasario savivaldybės turės parengti naują mokyklų pertvarkos planą.


Šiame straipsnyje: mokyklaRugsėjo 1-oji

NAUJAUSI KOMENTARAI

karoliniskes

karoliniskes portretas
Sveiki vilnieciai! Radau labai gera puslapiuka – manokaroliniskes.lt – visa reikalinga informacija, naujienos, forumai karoliniskiu mikrorajono gyventojams, uzeikit!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių