„Animos“ pastatas – Vaikų ir moksleivių laisvalaikio rūmams

Viename iš buvusios „Animos“ pagrindinės mokyklos korpusų turėtų įsikurti Kauno vaikų ir moksleivių laisvalaikio rūmai. Tam pritarė savivaldybės tarybos kolegija.

Pernai „Animos“ mokykla buvo prijungta prie Eigulių vidurinės mokyklos. Kitą buvusios pagrindinės mokyklos korpusą miesto politikai birželį patikėjimo teise perdavė valdyti ir naudoti Kauno jaunųjų turistų centrui. Čia taip pat turėtų prisiglausti Kauno jaunimo organizacijų sąjunga Apskritasis stalas.

Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas Antanas Bagdonas žada, kad buvusios „Animos“ mokyklos patalpose veiks miesto jaunimo visuomeninės organizacijos, orientuojant jas į vaikų ir mokinių pilietinį ugdymą.

Tarybos narė Jūratė Matekonienė susirūpino, ar nebūtų tikslinga šiame pastate vėl formuoti ikimokyklinio ugdymo grupes, nes čia anksčiau veikė darželis. Pasak A.Bagdono, šiuo metu Kaune netrūksta vietų darželiuose, todėl, jo manymu, tai daryti būtų netikslinga.

„Kiek pinigų iš miesto biudžeto skiriama jaunimo reikalams? Ar kartais tai nėra su jaunimu nesusijusių interesų pridengimas?“, - įžvelgė miesto tarybos narys Kęstutis Kriščiūnas. Tačiau konkretaus atsakymo į šį klausimą kolegijos posėdyje jis nesulaukė.


Šiame straipsnyje: Animamokykla

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių