„Megos“ Joninių skruzdėlynas – rekordinis

Joninių dieną „Megoje“ vykusios šventės metu kepyklos „Laragis“ konditerės „pražydino“ milžinišką, beveik 62 kilogramus svėrusį skruzdėlyną, kuris pripažintas didžiausiu visoje Lietuvoje.

Rekordą stebėjęs agentūros „Factum“ atstovas Laimis Bratikas patvirtino, kad „Megos“ Joninių skanėstas beveik dvidešimčia kilogramų pralenkė iki šiol didžiausiu buvusį skruzdėlyną, kuris svėrė  46 kilogramus.

Renginį organizavusios bendrovės „All Events Servis“ verslo plėtros vadovė Daiva Pachomovienė sakė, kad skruzdėlynui kepti UAB „Laragis“ konditerėms prireikė net dvidešimt trijų su puse kilogramų kvietinių miltų ir dirbtinio medaus, daugiau nei dvidešimties kilogramų cukraus, dvidešimt penkių kilogramų aliejaus, keturių kilogramų aguonų ir net 270–ies kiaušinių.

„Skruzdėlynui iškepti prireikė net penkiolikos valandų, o jam suvalgyti pakako vos dviejų“, – šypsojosi D. Pachomovienė, – Ir tai nestebina, juk Joninių skruzdėlyno skanavime dalyvavo keli tūkstančiai „Megos“ lankytojų.“

Skruzdėlynas – jau vienuoliktasis „Megoje“ užfiksuotas rekordas, pateksiantis į rekordų sąrašą drauge su milžinišku šokoladiniu Velykų zuikiu, daugiau nei tūkstantį kilogramų svėrusiu tortu, didžiausia vaisių mozaika ir kitais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių