Ispanų kompanija „Novameat“ sugeba pagaminti ne kokį nors dirbtinės mėsos faršą, o ištisus mėsos gabalus, kurie ne tik yra mėsos skonio, bet turi ir jos tekstūrą, pasakojama LNK reportaže.
Vegetariškai besimaitinančiam maisto fotografui Rado Korklinevskiui nusibodo valgyti netoli biuro įsikūrusių kavinių maistą. Tad jis ėmė dažniau gaminti pats, o savo virtuvės atradimais – dalytis tinklaraštyje "Pietų dėžutė".
Atšilus orams norisi kuo dažniau būti gamtoje, o buvimas gamtoje neatsiejamas nuo iškylų bei grilio. Nors dažniausiai esame pripratę ant grilio kepti kepsnius, šašlykus ar kitus mėsos gaminius, nepamirškime ir skanių daržovių receptų. „Maximos“ maisto gamybos ekspertas Aidas Poleninas dalinasi receptais, kurie puikiai tinka ne tik šalia mėsos, tačiau yra ir labai skani jos alternatyva vegetarams bei veganams.
Spalio pradžia pasaulyje tradiciškai pasitinkama minint vegetarų dieną. Remiantis statistikos duomenimis, Vakarų Europoje net penktadalis gyventojų yra vegetarai.
Nesibaigianti vasara leidžia mėgautis gamta ir jos teikiamais malonumais – maistu, ruoštu šnekučiuojantis prie laužo ar kepsninės. Visavalgiams pasirinkimų, ką jose ruošti – apstu. Tačiau ką čirškinti vegetarams ar veganams, kai pabosta daržovės? „Maximos“ maisto gamybos ekspertas Aidas Poleninas turi idėjų: nuo suvožtinio su halumiu iki lubinų kepsnio.
Žmonės yra visaėdžiai gyvūnai. Nors daugelis žmonių noriai valgo mėsą, kasdieniame mūsų racione yra ir daug daržovių, vaisių, miltinių patiekalų. Vegetarai išgyvena ir be mėsos, o ar galimas atvirkštinis gyvenimo būdas? Ar žmogus gali išgyventi valgydamas išskirtinai tik mėsą?
Televizijos projekte „Chorų karai“ išgarsėjusi dainininkė Ieva Zasimauskaitė-Kiltinavičienė savo muzika ir toliau džiugina gerbėjų širdis. Šiuo metu muzikinį albumą įrašinėjanti atlikėja savo džiaugsmais sutiko pasidalinti ir su televizijos žiūrovais.
Žmogus – protingas gyvūnas. Mūsų protas dažnai lemia vietą visuomenėje ir karjeros sėkmę, todėl visi nori būti kuo protingesni. Knygų skaitymas, domėjimasis aplinkiniu pasauliu, naujų įgūdžių įsisavinimas tikrai padeda, bet ar žinojote, kad IQ galima pagerinti ir kur kas keistesniais būdais?
Tikriausiai mažai kas žino, kad televizijos laidų vedėjas Mindaugas Rainys jau trejus metus nevalgo mėsos, todėl jo mitybos racionas visiškai pasikeitė. Skaniausias jam produktas šiuo metu – kokosų jogurtas, kurį gaminasi pats namuose.