Prekybos tinklas „Iki“ skelbia grilio sezono pradžią ir siūlo paskanauti aukščiausios kokybės „Grill Party“ linijos patiekalų, specialiai paruoštų kepti ant žarijų: nuo įvairiausiais būdais marinuotos žuvies ir mėsos iki jūros gėrybių, sūrio ir bulvyčių.
Du kauniečiai klasės draugai, dabar jau solidūs vyrai, Gintaras Senulis ir Artūras Kazilionis netikėtai susitiko įsigiję šalia sodybas Anykščių rajone. Draugystė atsinaujino, negana to, vyrai ėmė kartu gaminti ir net sukūrė vaizdo kanalą "Vyriška virtuvė", kuriame dalijasi savo receptais ir patarimais su visais gero maisto mėgėjais.
Visi turime savo mėgiamus ir laiko patikrintus mėsos marinavimo kepimui ant grilio receptus. Prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos ekspertė Brigita Baratinskaitė supažindina, kaip marinatus ruošia skirtingos pasaulio šalys. Keli egzotiniai ingredientai ir prieskoniai ant laužo kepamai mėsai gali suteikti neįprastų skonių, kurie abejingų nepaliks.
Vasara – grilio patiekalų metas. Tiems, kurie stengiasi laikytis sveikos mitybos principų, neretai kyla abejonių, ar ant grotelių keptas maistas iš tiesų yra sveikas pasirinkimas, o taip pat ir klausimų, kaip teisingai jį paruošti. Dietologai teigia, kad žinant kelias gudrybes, grilio patiekalais galima mėgautis be sąžinės graužaties.
Įsibėgėjus vasarai, išvykos į gamtą ir grilio patiekalai tampa vienu pagrindinių laisvalaikio praleidimo būdų. Pasikepti mėsą gamtoje yra įprasta, tačiau vis dažniau grilis naudojamas ir kitiems maisto produktams, juk čia tereikia tik fantazijos! Nors daržovių grilinimas nėra naujiena, turbūt tik retas žino, kad kai kurios jų keptos ne tik nepraranda savo naudingųjų savybių, bet priešingai – termiškai apdorotos dar naudingesnės.