Vilnietis M. Taraškevičius nuteistas vogtų daiktų byloje

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto apylinkės teismas pirmadienį vogtų daiktų įgijimo ir realizavimo byloje kaltu pripažino Marjaną Taraškevičių.

Jam skirta vienerių metų laisvės apribojimo bausmė, nuteistasis įpareigotas būti namuose nuo 22 val. iki 6 val.

M.Taraškevičius šiuo metu yra suimtas kitoje byloje ir laikomas Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime. Kitoje byloje, kurioje jis nuteistas kalėti aštuonerius su puse metų dėl kokaino įgijimo ir pardavimo, nuosprendis dar nėra įsiteisėjęs.

M.Taraškevičius dabar nuteistas dėl įvykių 2011-2012 metais. Tuo metu Vilniaus mieste įvykdyta nemažai labai įžūlių žaibiškų vagysčių iš parduotuvių ir prekybos salonų. Buvo grobiami brangūs laikrodžiai, kailiniai, kompiuterinė technika, avalynė ir kitos prekės. Vagystės vykdytos iš anksto pasiruošus, atlikus žvalgybą, parinkus įrankius ir priemones nusikaltimams daryti.

Stambiausia padaryta vagystė – 2010 metų birželį iš Gedimino prospekte esančios laikrodžių parduotuvės „Ženeva“. Iš parduotuvės pavogta šveicariškų laikrodžių už daugiau nei 350 tūkst. litų. Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai po suplanuotos ir slaptos operacijos 2011 metų vasarį sulaikė šiomis vagystėmis įtariamus asmenis. 2012 metų 12 tomų ikiteisminis tyrimas buvo baigtas ir perduotas į teismą, kaltinamieji nuteisti laisvės atėmimo bausmėmis. 

Pareigūnai tyrimo metu nustatė, kad pagrobtą turtą galėjo realizuoti M.Taraškevčius, jam buvo pateikti įtarimai. Ikiteisminis tyrimas jo atžvilgiu buvo atskirtas ir ilgą laiką strigo, kol teismo medicinos ekspertų jis buvo pripažintas nepakaltinamu.

Prokuroras yra paskelbęs, kad M.Taraškevičius neteisėtai 2010-2011 metais įgijo iš Vilniaus parduotuvių pavogtus įvairius daiktus - kompiuterius, telefonus, laikrodžius, kailinius. Iš viso daiktų už 26,4 tūkst. litų.

Byloje liudytojais buvo apklausti du Baltarusijos piliečiai, kurie iš M.Taraškevičiaus pirko vogtus daiktus.

M.Taraškevičius neseniai prieš teismą stojo ir kitoje byloje - Vilniaus apygardos teismas atvertė bylą dėl vieno didžiausių Lietuvoje veikusių nusikalstamų susivienijimų.

Byloje beveik 150 nusikalstamų veikų padarymu kaltinami 32 asmenys. Jie įtariami padarę milijoninę žalą valstybei kontrabanda gabenant cigaretes ir narkotines medžiagas.

Prieš teismą stojo M.Taraškevičius, Piotras Breiva, Aliaksandras Gerasimas, Vincentas Mačiulaitis,  Andžejus Sobolevskis, Aleksandras Zacharovas, Olegas Kuzminas, Povilas Petrusevičius, Artūras Tamulionis, Ričardas Gavrilkevičius, Marius Mažeikis, Edvardas Malachovskis, Artūras Zakutauskas, Nerijus Bulka ir kt.

Šio susivienijimo organizavimu ir vadovavimu jam kaltinami M.Taraškevičius bei V.Mačiulaitis. Jie įtariami koordinavę šio nusikalstamo susivienijimo narių ir kitų asmenų veiksmus, skirstę jiems vaidmenis, derindavę kiekvieno nusikaltimo padarymo planus, cigarečių gabenimo schemas, tiesiogiai ir per kitus asmenis koordinavę nusikalstamo susivienijimo narių, nusikaltimų vykdytojų ir padėjėjų veiksmus konkrečių nusikaltimų metu.

Gabentų cigarečių vertė - per 40 mln litų (11,6 mln. eurų), šioje byloje valstybė yra pareiškusi 23 mln. litų (6,6 mln. eurų) civilinį ieškinį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių