Klaidos žinutė

User error: Failed to connect to memcache server: 127.0.0.1:11211 in dmemcache_object() (line 415 of /home/www.diena.lt/public_html/sites/all/modules/memcache/dmemcache.inc).

Teismui nepavyksta išnagrinėti bylos dėl A. Matonio vairavimo neblaiviam

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto apylinkės teismas kol kas neišnagrinėjo buvusio Lietuvos kriminalinės policijos biuro (LKPB) vadovo Algirdo Matonio bylos.

Ketvirtadienį teismo posėdyje buvo pranešta, kad teismas gavo dvi LKPB biuro pažymas. Kadangi jos slaptos, jų naudoti kol kas negalima.

Teismas bylos nagrinėjimą atidėjo iki birželio 18 dienos ir nusprendė kreiptis į LKBP dėl pažymų išslaptinimo.

Išreikalauti medžiagą iš Policijos departamento Imuniteto valdybos ir Kriminalinės policijos biuro medžiagą su paaiškinimais dėl vairavimo išgėrus balandį vykusiame posėdyje prašė administracinėn atsakomybėn traukiamas A.Matonis.

Vilniaus apygardos administracinis teismas gegužės 7 dienos nutartimi priėmė nagrinėti A.Matonio skundą atsakovui Policijos departamentui dėl įsakymo, kuriuo jis atleistas iš vidaus tarnybos, sprendimo panaikinimo ir įpareigojimo atlikti veiksmus.

Jis prašo panaikinti Lietuvos policijos generalinio komisaro kovo 31 dienos įsakymą, kuriuo buvo atleistas iš vidaus tarnybos; panaikinti Policijos departamento balandžio 1 dienos sprendimo dalį, kuria atsisakyta atleisti jį iš vidaus tarnybos pačiam prašant; pakeisti atleidimo iš pareigų teisinį pagrindą ir pripažinti, kad iš pareigų atleistas savo noru nuo balandžio 8 dienos.

Pareiškėjas mano, kad įsakymas priimtas pažeidžiant tarnybinio patikrinimo procedūras, nesudarius galimybės pateikti visų paaiškinimų, neišsprendus visų jo prašymų.

Pasak A.Matonio, tarnybinis patikrinimas jo atžvilgiu atliktas tendencingai, skubotai, nuodugniai neištyrus visų aplinkybių, reikšmingų jo veiksmams įvertinti, o tarnybinio patikrinimo išvada prieštarauja Konstitucijai, pažeidžia teisingumo, proporcingumo, lygiateisiškumo principus. Pareiškėjo teigimu, Policijos departamentas nepagrįstai atsisakė tenkinti jo prašymą atleisti iš vidaus tarnybos paties prašymu.

A. Matonis neblaivus prie vairo įkliuvo kovo 22 dieną, po šio įvykio jis atleistas LKPB viršininko pareigų. Pareigūnui medicinos įstaigoje nustatytas 1,71 promilės girtumas. Tuo metu kovo 26 dienos medicininės apžiūros neblaivumui nustatyti aktas patvirtina, kad A.Matonio kraujyje rasta 2,19 promilės alkoholio.

Tuo metu LKPB jau turi naują vadovą - juo tapo buvęs Ukmergės policijos viršininkas Rolandas Kiškis.

Iš policijos atleistas A.Matonis nuo balandžio pradžios įsidarbino įmonėje „Gelsauga“. Tai yra dukterinė „Lietuvos geležinkelių“ įmonė, kuri rūpinasi objektų apsauga ir teikia kitas paslaugas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai kaip dabar bus su ta “m u i liaus” byla?

Tai kaip dabar bus su ta “m u i liaus” byla? portretas
Aukštesnysis teismas (2014.05.16) dar kartą patvirtino pirmosios instancijos teismo rezonansinės taip vadinamosios “m u i liaus” bylos akvakultūros projektų visų dalyvių visišką išteisinimą. Tai kaip dabar bus su ta “m u i liaus” byla? Kokia pabaiga? Ar taip niekas ir neatsakys už pagamintą netikrą bylą? Iš “m u i liaus” bylos nebeliko net bylos burbulo… Liko tik 5 metus visuomenei įžūliai skleistas melas ir blefas apie akvakultūros projektus ir jų dalyvius. Valstybės institucijos turi išsiaiškinti ir įvertinti F N T T ir Gen eralinės prokuratūros veiksmus gaminant netikrą “m u i liaus” bylą. Delfis neleidžia rašyti komentarų „mailiaus“ bylos tema.

zenonas lapinskas

zenonas lapinskas portretas
Teko mokintis Vilniuskij Fakultet Minskoj Vyssej Skoli MVD SSSR. Mokinausi pacioje slapciausioje 1 grupeje, buvo 5. Tai labai slapta. Jeigu sis Matonis prabils ar prabiltu, tai butu didziule katastrofa. Pvz.Ivardintu kameriniu agentu pavardes, nekalbant apie siaip agenturini darba, kaliniu agentura. Baisu net pagalvoti. Manau jis yra daves priesaika, todel praplepet negali. As tai galiu ir padarysiu, jeigu nespes nuzudyti, jau buvau. Mano tel. 8 662 33770.

juozass

juozass portretas
Žinoma, kad medžiaga slapta ir nagrinėti negalima. Tik eilinius piliečius kai pagauna tai nieko slapto nebūna...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių