Degusių senelių namų vadovas įvardijo, kokia žala padaryta

Dviejų žmonių gyvybes nusinešęs gaisras senelių globos namuose „Senevita“ galėjo kilti dėl globotinių rūkymo lovose, teigia „Senevitos“ direktorius Petras Jurgilas.

„Įtarimas yra, kad dėl rūkymo lovoje“, – Eltai penktadienį sakė P. Jurgilas.

Vilniuje, Balžio gatvėje esančiuose senelių globos namuose „Senevita“ gaisras kilo ketvirtadienį. Užgesinus gaisrą, rasti apdegę dviejų vyrų (abu gimę 1960 m.) kūnai.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas jų mirties priežasčiai nustatyti.

Kaip pasakojo „Senevitos“ direktorius P. Jurgilas, gaisro metu apdegė ir aprūko 700 kvadratinių metrų ploto, 3 aukštų pastatas. Jį, anot pašnekovo, teks remontuoti bent kelis mėnesius. 

„Pastatas yra nenaudojamas ir kol sutvarkysime, užtruks gal pora mėnesių. Pastatas yra aprūkęs, pažeistos komunikacijos. Jas atstatinėsime, bet kai kur ten reikia kapitalinio remonto“, – dėstė P. Jurgilas.

Kadangi mūsų įstaigoje yra 300 vietų, tai mes didžiąją dalį iš tų likusių žmonių patys priimsime, pasispausime, sukursime laisvas vietas.

Anot jo, iš minėto pastato į įstaigos kineziterapijos salę šiuo metu perkeltas 31 žmogus. P. Jurgilo teigimu, bendradarbiaujant su Vilniaus miesto savivaldybe, Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, jau rasta, kur perkelti minėtus žmones. 

„Kadangi mūsų įstaigoje yra 300 vietų, tai mes didžiąją dalį iš tų likusių žmonių patys priimsime, pasispausime, sukursime laisvas vietas. Senjorų globos namai Kalvarijų gatvėje pasiūlė 7 asmenis priimti ir dar slaugos ligoninės pažadėjo priimti“, – komentavo P. Jurgilas.

Kaip pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, gesinant gaisrą senelių globos namuose „Senevita“, kaip jau minėta, rasti dviejų apdegusių vyrų kūnai, evakuoti 34 asmenys, 3 iš jų dėl apsinuodijimo dūmais išvežti į ligoninę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pil.

Pil. portretas
Jeigu draustas pastatas ,nauda bus didelė .O nurašyti tyčinį padegimą labai lengva ,nes tenai seni žmones gyvena ,kurie nelabai gali paaiškinti ir nelabai supranta kas dedasi. Apkaltinai senį rūkanti ir viskas nors ir padegimas galėjo būti.

pažiūrėjus į diriką

pažiūrėjus į diriką portretas
taij ką aš žinau, kaip tas dyrikas tapo tuo dyriku, paaiškinkit kas nors kodėl tie seni komuniagos sulindę į visas šiltas vieteles?

As

As portretas
Nenoriu ziureti per tv,rodo nesamones,gal elektra,gal ruke,kur teisetvarkos zodis
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių