Vilniuje mobiliajame punkte didinamos koronaviruso testavimo apimtys

Vilniuje mobiliajame punkte didinamos koronaviruso testavimo apimtys nuo buvusių kiek daugiau nei 600 iki 1000 testų per dieną, informavo sostinės savivaldybė.

Pasak pranešimo, kovą atidarytame mobiliajame punkte V. Gerulaičio gatvėje, priešais verslo centrą „Technopolis“ nuo pirmadienio veikia trys atskiros tyrimų linijos, dirba kasdien 12 besikeičiančių komandų, kurias sudaro Vilniaus visuomenės sveikatos biuro bei Vilniaus miesto ir Vilniaus rajono sveikatos priežiūros įstaigų specialistai.

Punktas dirba nuo 6.30 val. iki 21 val. 15 minučių.

Testuosime dabar jau iki 1 tūkst. žmonių per dieną, remsimės duomenimis, sveiktu protu, rekomendacijomis ir geriausiomis praktikomis.

Savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis tikina, kad situacija Vilniuje „nėra tokia bloga, kaip kitose savivaldybėse“, bet savivaldybė imasi šių rekomendacijų siekiant greitai lokalizuoti židinius.

„Testuosime dabar jau iki 1 tūkst. žmonių per dieną, remsimės duomenimis, sveiktu protu, rekomendacijomis ir geriausiomis praktikomis“, – sako P. Poderskis.

Į mobilius punktus iš anksto užsiregistravę karštąja linija 1808 ir gavę kvietimą testuotis atvyksta žmonės, kuriems pasireiškia ūminės viršutinių kvėpavimo takų virusinės infekcijos simptomų kompleksas, t. y. kosulys, karščiavimas, dusulys ar bent vienas iš specifinių COVID-19 ligos koronaviruso infekcijos simptomų – staigus uoslės, skonio praradimas ar susilpnėjimas.

Taip pat gali atvykti žmonės, kuriems būtinumą ištirti nustato Nacionalinio visuomenės sveikatos centro darbuotojas, atliekantis epidemiologinį tyrimą, grįžusieji iš užsienio. Punktuose asmenys tiriami ir profilaktiškai.

Šalia mobiliojo punkto laikinoje testavimo patalpoje iki šiol buvo atliekami ir vadinamieji greitieji testai, parodantys, ar anksčiau žmogus turėjo sąlytį su SARSCoV-2 ir ar susidarė antikūnai. Šią savaitę, pasak savivaldybės, šie tyrimai laikinai bus pristabdyti dėl pernelyg mažo norinčiųjų jais išsitirti skaičiaus ir bus atnaujinti „įvertinus poreikį tirti naujas tikslines grupes“.

Pastarosiomis dienomis fiksuojant naujų koronaviruso atvejų rekordus, didžioji dalis jų nustatoma Vilniaus apskrityje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių