Vilniuje duris atveria katalikiška ugdymo įstaiga

  • Teksto dydis:

Vilniuje, Pašilaičiuose, baigta statyti katalikiška mokykla ir darželis. Pirmieji vaikai į dažais kvepiančias erdves įžengs rugsėjo 2-ąją.

Čia rinksis vaikai į darželio grupes ir paruošiamąją klasę. Vaikai muzikuos, dainuos, kurs, sportuos. 2020-aisiais numatoma moksleivius pakviesti ir į pradines klases.

Ugdymo įstaigų kompleksą sumaniusi ir finansavusi Vilniaus arkivyskupija patalpas ugdymo procesui organizuoti perdavė Šv. Juozapo mokyklai.

„Džiaugiamės, kad tėvai pasitiki katalikiškomis ugdymo įstaigomis ir jų poreikis auga. Vilniaus arkivyskupija, atsiliepdama į tėvų prašymus, per vienerius metus pastatė mokyklą-darželį. Bažnyčia, kurdama švietimo įstaigas, talkina valstybei ir taip padeda užtikrinti galimybę tėvams ar globėjams parinkti tinkamiausią savo vaikams ugdymo sistemą“, – sako Vilniaus arkivyskupas Gintaras Grušas.

Švietimo įstaigoje bus vadovaujamasi Katalikiškojo ugdymo sistemos samprata.

Medeinos gatvėje 14 nuo rugsėjo 2-osios pradeda veikti katalikiškas darželis, kuriam skirtos 4 grupės, talpinančios po 20 vaikų. Į darželio grupes vaikai gali įsijungti visus metus.

Mokykloje įrengta 12 klasių. Čia vienu metu galės mokytis 240 mokinių. Ugdymo įstaigų komplekse yra koplyčia, valgykla, amfiteatras, daugiafunkcinė salė, talpinanti apie 500 žmonių. Įrengta ugdymo įstaigoms reikalinga infrastruktūra: automobilių aikštelė, sporto aikštė, pieva, aikštelė vaikų darželiui ir kita.

Nuo rugsėjo čia rinksis ir Vilniaus Šv. Jono Pauliaus II parapijos tikintieji. Čia įkurtoje koplyčioje kasdien bus aukojamos šv. Mišios, tikinčiųjų bendruomenei skirtose patalpose vyks susitikimai, įvairūs kursai.

Mokslo paskirties objektą projektavo bendrovė „2L architektai". Per nepilnus metus objektą pastatė bendrovė „Merko statyba".

2016-aisiais Vilniaus arkivyskupija yra siūliusi statyti katalikišką švietimo įstaigą Pilaitėje prie Šv. Juozapo bažnyčios. Vilniaus miesto savivaldybei 2018 m. nesuteikus mokyklos statybai sklypo prie bažnyčios, Vilniaus arkivyskupija mokslo paskirties pastatą pastatė Pašilaičiuose, Medeinos g. 14. Šiame sklype greta švietimo įstaigos yra palikta erdvė bažnyčiai ir parapijos namams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pašilietis.

Pašilietis. portretas
Labai smagu, kad Vilniuje atsirado tokia įstaiga. Katalikybe - tradicinis tikėjimas Lietuvoje apart "pagonybės" taip, kad žmonės gal neverkim, o tiesiog džiaukimės kad tokia įstaiga atsivėrė, kurioje galės vaikai augti, mokytis, o ne tose baisiuose, šlykščiuose sovietų paliktuose darželiuose, nuo kurių daros bloga.

rrs

rrs portretas
nuu per prievarta gruda tikejima kaip feodaliniais laikais...beje dievas vienas tikejimu daug,tai kekvienas pilietis turi teise pasirinkt tikejima toki koki nori! ir nereikia kisti kazkuri tikejima kaip virsesni uz kitus!

Vilma

Vilma portretas
Pasisekė Pašilaičiams! Sėkmės, mylėkit ir saugokit!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių