Trys kryžiai nušvito Prancūzijos vėliavos spalvomis

  • Teksto dydis:

Po žiauraus teroro išpuolio Nacionalinės šventės dieną Prancūzijos kurorte Nicoje Vilniaus meras Remigijus Šimašius vilniečių vardu išreiškė nuoširdžią užuojautą Prancūzijos gyventojams, ambasadoriui Philippe’ui Jeantaud bei griežtai pasmerkė barbariškas atakas prieš visą Europą. 

Vilniaus meras prie Prancūzijos ambasados kartu su pavaduotojais padėjo gėlių ir uždegė žvakutes.

Skelbiama, kad per žiaurų išpuolį vakar žuvo mažiausiai 84 žmonės.

„Šią akimirką esame su Nicos, visos Prancūzijos, visos Europos žmonėmis. Dar viena ataka prieš Prancūzijos  žmones iš tikrųjų yra ataka prieš mus visus, prieš Europos Sąjungos vertybes.

Turime duoti vieningą atkirtį terorizmui. Paklauskime savęs, ar tikrai padarėme viską, kad tokie išpuoliai nepasikartotų, kad apsaugotume savo laisvę, savo įsitikinimus, savo žmoniškumą.“ – sakė R. Šimašius.

Būdami vieningi su tais, kuriuos palietė tragedija, vilniečiai siunčia simbolinę žinią  –  tai įveiksime tik laikydamiesi drauge. Iš daugelio miesto vietų matomas Trijų kryžių paminklas šiandien bus nušviestas Prancūzijos vėliavos spalvomis. Trijų kryžių monumentams vilniečiams visuomet buvo tautinės tapatybės ir pasipriešinimo simboliu.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aha

Aha  portretas
Ką nors originalesnio sugalvokite o tai jau šitą matėme :) Ir nepamirškite dar pareikšti "gilų susirūpinimą" :)

as

as portretas
Dieve,kur ritasi pasaulis,kaip gaila zuvusiu zmoniu,o kiek dar bus tu ispuoliu,juk teroristas nebijantis mirties zudo su didziausiu malonumu....

otto

otto portretas
Dar reiktų susikibti rankomis, pareikšti gilų susirūpinimą, pakalbėti apie nepakankamą toleranciją ir padidinti pašalpas atbėgėliams iš musulmoniškų šalių.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių