Teisme – dar vienas atmestas „City Service“ ieškinys dėl Lukiškių kalėjimo

  • Teksto dydis:

Koncerno "Icor" bendrovės "City Service" ir "Realco statyba" negalės dalyvauti Lukiškių kalėjimo iškeldinimo konkurse - teismas atmetė dar vieną įmonių ieškinį, todėl Kalėjimų departamento sprendimas surengti neskelbiamas derybas lieka galioti.

Apeliacinis teismas gruodžio 1 dieną atmetė bendrovių skundą ir paliko galioti Vilniaus apygardos teismo rugsėjo 8 nutartį.

"Teisėjų kolegija sprendžia, kad apeliacinio skundo motyvai ir argumentai neįrodo perkančiosios organizacijos veiksmų prieštaravimo viešųjų pirkimų skaidrumo, nediskriminavimo, proporcingumo bei teisėtų lūkesčių principams, viešojo pirkimo procedūrų reikalavimus", - rašoma teismo nutartyje.

Iš konkurso pašalintos, duomenų apie kvalifikaciją nepateikusios "City Service" ir "Realco statyba" teismo prašė panaikinti departamento sprendimą atnaujinti konkurencinį dialogą su kitais dviem konkurso dalyviais ir įpareigoti departamentą pakviesti ir jas.

Kalėjimų departamentas BNS informavo, kad laimėtoją tikisi išsirinkti dar šiemet, jis bus pasirinktas iš dviejų dalyvių - bendrovių "Hanner", "Dailista" ir "Corpus A" konsorciumo arba įmonės "MG Valda" antrinės bendrovės "Pilies projektai".

Anksčiau "Hanner" konsorciumas projektą įgyvendinti siūlė už 273,2 mln. litų, "Pilies projektai" - už 289,4 mln. litų, o " City Service" konsorciumas - už 233,17 mln. litų. Tačiau projektui buvo numatyta tik 103 mln. litų.

Pasak "City Service", šiuo metu teismuose nagrinėjamos kelios su konkursu susijusios bylos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių