Teisėjų taryba: A. Cininas gali būti perkeltas į Vilniaus apygardos teismą

Teisėjų taryba pirmadienį posėdyje vieningai nusprendė, kad vadinamąją pedofilijos bylą nagrinėjęs ir velionį Andrių Ūsą išteisinęs Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Audrius Cininas galėtų būti perkeltas į aukštesnės instancijos teismą.

„Šis teisėjas savyje turi daug geros vidinės laisvės“, - sakė Vilniaus apygardos teismo pirmininkas Vytautas Zelianka.

Tuo metu Teisėjų tarybos pirmininkas Gintaras Kryževičius patarė A.Cininui ne taip aktyviai reikštis socialiniuose tinkluose.

„Tikrai labai gerai, kad bendraujantis ir atviras, žurnalistai myli, tačiau vieša veikla gali būti dvejopai įvertinta“, - sakė G.Kryževičius, linkėdamas kolegai atsakomybės ir santūrumo.
A.Cininas su kolegų pastebėjimais sutiko ir sakė, kad mokosi iš klaidų.

Prieš metus A.Cininas buvo sulaukęs nemalonumų po savo bloge paskelbtos publikacijos „Dirglioji teisėkūra: mušk žmoną, bet ne šunį“.

Teisėjų etikos ir drausmės komisija nusprendė, kad A.Cinino naudojami kreipiniai, susiję su Seimo nario Vytauto Juozapaičio profesija, nebuvo reikalingi diskusijos požiūriu, nesusiję su nagrinėjamo klausimo esme ir rodo nepagarbą asmeniui. Komisija teisėjo pasisakymus vertino kaip „neatitinkančius neutralumo, korektiškumo, mandagumo ir santūrumo reikalavimų ir pažeidžiančius teisėjo etikos padorumo ir pavyzdingumo principus“.

Patarimo į Teisėjų tarybą dėl A.Cinino skyrimo Vilniaus apygardos teismo teisėju kreipėsi prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Lietuvoje apygardų ir apylinkių teismų teisėjus bei pirmininkus skiria prezidentas, o Teisėjų taryba šiame procese atlieka patariamąjį vaidmenį.

A.Cinino sprendimas dėl A.Ūso, kaltinto mažametės Drąsiaus Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės dukters tvirkinimu, išteisinimo buvo nagrinėjamas apeliacine tvarka ir nepakeistas.

A.Cininas yra dirbęs tardytoju tuometiniame Nusikaltimų tyrimų departamente prie Generalinės prokuratūros (1991-1993 metais), vėliau buvo Trakų rajono apylinkės teismo teisėjas (1993-2002 metais). Po to jis paskirtas Vilniaus miesto 2-osios apylinkės teismo, kuris nuo 2013 metų reorganizuotas Vilniaus miesto apylinkės teismą, teisėju.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rj

rj portretas
gal dar jam ir paminkla pastatyt zmones bent jau turetu i ka paspjaudit

„Teroristai“ ir „mailiaus“ byla

„Teroristai“ ir „mailiaus“ byla portretas
2010 m. (pradėjo „bylą“ ir tęsė beveik 5 metus) "teroristai" iš valstybinių institucijų sužlugdė 7 labai gerai paruoštus pasaulinio lygio akvakultūros projektus, kuriuos jie - „teroristai“ kažkodėl pavadino "mailiaus" (bylos) vardu. Bet jie ("teroristai") patys net negalėtų pretenduoti į garbingą "mailiaus" vardą, jie gal tik galėtų pretenduoti į "blusų" arba "kandžių", na, dar gal nebent į garbingesnį - „asilų“ vardus?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių