Prie Operos ir baleto teatro – spalvinga žinutė: vandalizmas ar menas?

  • Teksto dydis:

Kada bus pašalintas grafitis, esantis šalia Nacionalinio operos ir baleto teatro, nėra aišku. Taip pat abejojama, ar bus įmanoma rasti kaltininkus, praneša LNK.

Minėtoje vietoje pasižymėjo grupė „KGS“. Žurnalistai menininko Algirdo Gatavecko teiravosi, kas žinoma apie šiuos žmones, ir kiek laiko jie jau veikia Vilniuje.

„Jie matomi savo drąsa. Mes matome šį kūrinį, tai yra drąsus pareiškimas ant nacionalinio pasididžiavimo, kur žmonės eina pompastiškai apsirengę. Bet jie yra padarę ir pavojingose vietose – ant labai aukšto pastato. Kyla klausimas, kaip jie tą kūrinį palieka“, – sakė pašnekovas.

Sklandant kalboms, kad „KGS“ grupuotės neįmanoma sugauti, nes jie veikia užsidengę veidus, menininkas svarstė, kad gaudyti ir bausti nėra geras sprendimas – ypač kalėjimu. „Tie žmonės turi daug energijos. Įsivaizduokite, tam, kad padarytų tam tikrą žymę ar šiaip kažkokį užrašą ant dvylikaaukščio ar penkiolikaaukčio uždėtų, sutikime, tai yra labai daug energijos ir noro turintys žmonės. Tą energiją mes galime nukreipti, kad visiems būtų gerai“, – svarstė A. Gataveckas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Pasak jo, šalia Nacionalinio operos ir baleto teatro atsiradęs trijų raidžių grafičio užrašas yra tarsi asmens ar grupės parašas, bylojantis nebūtinai apie blogus dalykus ir ne kiekvieną tokio pobūdžio kūrinį galima prilyginti vandalizmui. 

„Mes kartais turime kūrinius, kurie yra nelegalūs, bet jie tampa traukos objektais užsieniečiams bei pakeičia kitų praeivių žvilgsnius ir tampa pasimatymų, susitikimų vieta. Tam tikra prasme aplinką keičia į gerąją pusę, sukuria tam tikrą vertę“, – samprotavo menininkas.

Tačiau, pridūrė A. Gataveckas, ne visada grafičio kūrinius galima vien tik pagirti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

šit

šit portretas
solomon gal jau paseno, ar milijonus aerozoliui ištratino, kad jau nebesimato, o ir naujieji peckeliai niekuo už aną neišradingesni

nusikaltimas

nusikaltimas  portretas
yra nusikaltimas, jei nori darkyti ir nedaryti nusikaltimo gali savo namo buto sienas vidaus, todėl tie "menininkai | ir slapstosi, ir darko sienas paslapčia , nes patys supranta joks menas-šlykštukymnas, baudos ir atlyginti nuostolius bei praeiviams moralinę žalą
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių