Prašo apšviesti ir įrengti kameras prie istorinių ir religinių paminklų

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos nariai Laurynas Kasčiūnas ir Audronius Ažubalis kartu su Vilniaus miesto tarybos nare Kamile Šeraite kreipėsi į Lietuvos policijos generalinį komisarą Renatą Požėlą ir Vilniaus miesto savivaldybės merą Remigijų Šimašių, atkreipdami dėmesį, kad pastaruoju metu Vilniaus mieste pagausėjo vandalizmo išpuolių prieš istorinius ir religinius paminklus.

„Savaitgalį buvo išniekinta lietuvių tautos patriarcho dr. Jono Basanavičiaus kapavietė Vilniaus Rasų kapinėse – apspjaudytas atminimo paminklas, ištryptos kapavietėje esančios gėlės, išspardytos ir sudaužytos žvakės. Per pastaruosius kelerius metus tai jau ne pirmas vandalizmo išpuolis prieš istorinius ir religinius paminklus, kuris, panašu, tampa nerimą keliančia tendencija. Sveikintina operatyvi policijos reakcija. Tą pačią dieną po išpuolio Rasų kapinėse buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 312 straipsnį dėl kapo ar kitos viešosios pagarbos vietos išniekinimo. Labai svarbu, kad būtų nustatytas (-ti) nusikaltėlis (-iai) ir išsiaiškinti jo (jų) motyvai“, – teigia L. Kasčiūnas.  

Nutikęs išpuolis tik įrodo, jog paminklai ir atminimo vietos nėra tinkamai prižiūrėtos.

Parlamentaras A. Ažubalis pažymi, kad „vandalizmas prieš mūsų istorinius ir religinius paminklus tampa nerimą keliančia tendencija. Todėl privalu imtis veiksmų, apsaugančių mūsų istoriją ir tapatybę įamžinančius paminklus, kurie yra mūsų tautos pagarbos tiems žmonėms, mūsų istorijai ir tapatybei išraiška“. 

„Nutikęs išpuolis tik įrodo, jog paminklai ir atminimo vietos nėra tinkamai prižiūrėtos – neįdiegtas apšvietimas, nėra vaizdo kamerų. Kai kurie paminklai ar atminimo vietos yra apskritai užmiršti. Todėl Vilniaus miesto savivaldybės prašome daugiau dėmesio skirti apšvietimo ir vaizdo kamerų įrengimui prie istorijai svarbių paminklų ir atminimo vietų“, – sako K. Šeraitė.

„Neturime leisti vandalizmui tapti nebaudžiamu. Svarbu saugoti ir puoselėti istorinę atmintį bei atitinkamai rūpintis paminklais ir atmintinomis vietomis“, – pabrėžė kreipimosi autoriai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>>Cha...Kada konserv.....<< \\\\\.../////

&gt;&gt;Cha...Kada konserv.....&lt;&lt; \\\\\...///// portretas
Itariu,baisiai darysis,ne liaudis įsiutinta.O tai pavojinga,sunkiai valdoma.---Prisiarzino šunaują.

cha ...kada konservatlyberastines prostitutes

cha  ...kada  konservatlyberastines prostitutes portretas
varte ,kitu iskiliu zmoniu kapus ir paminklus ,griove kariu kapavietes ---viskas ok ...... Ko ismoket savo darbais kitus ---ta ir turit... Butumet gerbe kitu paminklus ir kapus --gerbtu ir jusu patriarcha.... as net bijau pagalvot apie dabartinio konservatlyberastinio ,,,patriarcho,,,, kapaviete , kas ten darysis siam ,,,galus atidavus,,,,.....

Anonimas

Anonimas portretas
va ir išlindo yla iš maišo
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių