Tokio akibrokšto dar nebuvo matę: internete – pasiūlymas už 150 eurų pirkti vestuvių datą

„Parduodama vestuvių data. 2021 11 11. 15 val. Vilniaus santuokų rūmai“, – štai toks socialiniuose tinkluose paviešintas skelbimas veikiausiai patraukė ne vieno artimiausiu metu vestuves planuojančio įsimylėjėlio dėmesį. Tokį pasiūlymą Vilniaus miesto Civilinės metrikacijos skyriaus atstovai vertina neigiamai ir tikina, kad tokia situacija susiklosto pirmą kartą. 

Paskelbtoje nuotraukoje matyti kortelė, ant kurios parašyta, kad „Jūsų santuoka bus registruojama 2021 m. 11 11 d. Civilinės metrikacijos rūmuose, Vilnius, K. Kalinausko g. 21. Maloniai laukiame atvykstant 15 val.“

Ant kortelės užrašyti ir telefono numeriai.

Ketvirtadienį portalo kauno.diena.lt žurnalistai susirašinėjo su šio pasiūlymo autore. Pasiteiravus, ar dar siūloma ši prekė, buvo sulaukta teigiamo atsakymo.

„Taip, tačiau iki 8 val. rezervuotas, ir dar vienas vyriškis laukia eilėje, – pasiteiravus, kokia kaina, moteris atrašė. – 150 eurų.“

Paprašėme mums pranešti, jeigu rezervavęs asmuo apsigalvos ir pasiūlymas jo nebedomins.

„Facebook“ nuotr.

„Sutarta“, – rašė Maria K. (pavardė redakcijai yra žinoma). Penktadienio rytą, dar prieš 9 valandą, moteris pranešė, kad prekę rezervavęs asmuo tyli.

„Sveiki. Rezervacija tyli. Žadėjau jums parašyti“, – rašė internautė. Vėliau parašius, kad pasiūlymas mus vis dar domina, Maria daugiau nebeatrašė. Vėliau skelbimas iš socialinio tinklo grupės buvo pašalintas.

Susisiekėme su pareiškėja, kuriai paskirta būtent ši data. Jaunoji patvirtino, kad pati įdėjo minėtą skelbimą į socialinius tinklus. Po pokalbio pažadėjo skelbimą išimti. Taip pat patvirtino, kad planuoja atvykti ir susituokti jai paskirtą dieną.

Vilniaus miesto Civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Jolanta Kuzmienė portalui kauno.diena.lt teigė, kad apie šį atvejį sužinojo iš spaudos.

„Atvejį vertiname neigiamai. Sunku komentuoti kitų asmenų veiksmus ir žinutes, įkeltas į socialinius tinklus“, – aiškino Vilniaus miesto Civilinės metrikacijos skyriaus vedėja.

J. Kuzmienė teigė, kad pasiūlyme nurodyta data jau yra užimta ir pateikė šiek tiek detalių apie šį atvejį. „Ši data yra užimta. Susisiekėme su pareiškėja, kuriai paskirta būtent ši data. Jaunoji patvirtino, kad pati įdėjo minėtą skelbimą į socialinius tinklus. Po pokalbio pažadėjo skelbimą išimti. Taip pat patvirtino, kad planuoja atvykti ir susituokti jai paskirtą dieną“, – sakė Vilniaus miesto Civilinės metrikacijos skyriaus vedėja.

Pašnekovė atkreipė dėmesį, kad anksčiau nėra susidūrę su tokia situacija ir priminė, kad norint įregistruoti santuoką, jaunieji pirmiausia turi pateikti prašymą. Pagal teisės aktus, santuokos data yra paskiriame ne anksčiau negu po mėnesio. Pateikus prašymą, jaunieji renkasi jiems tinkamą datą.

„Pamačius minėtus pranešimus, patariame informuoti atitinkamas institucijas, aišku, ir civilinės metrikacijos įstaigą. O jaunuosius norime informuoti, kad norint susituokti pirmiausia reikia pateikti prašymą, o santuokos data paskiriama ne anksčiau negu po mėnesio. Visi laisvi santuokų registracijos laikai yra skelbiami www.vilnius.lt. Ne kartą yra buvę, kai pora išsirenka norimą datą, bet tuo pačiu metu kita jaunųjų pora jau pildo prašymą ir pasirenka tą pačią datą. Taigi laisvi laikai pasirenkami yra akimirksniu“, – aiškino J. Kuzmienė.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio specialistė Loreta Kairienė teigė, kad informacijos ar skundų dėl šios situacijos policija nesulaukė. Anot policijos atstovės, tokiais ir panašiais atvejais asmeniui būtina vadovautis Civilinės metrikacijos skyriaus nustatyta tvarka. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lordas

Lordas portretas
Jeigu Šimašius jau atvirai atkatus varo ,tai kodėl neapženint kokia viena pora per neeilinę data

Lina

Lina portretas
Galetu buti 11val

Kapitalizmas

Kapitalizmas portretas
Citata: ”kapitalizme viskas, kas gali būti perkama ir parduodama, tampa preke".
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių