Neįgalus vyras: per lietų vaistininkė aptarnavo lauke

Judėjimo negalią turintis Marius Montikas vienoje iš Vilniuje esančių „Gintarinių vaistinių“ susidūrė su nesklandumais – lyjant jis vaistininkės buvo aptarnautas lauke.

Zarasų gyventojas vaistinėje lankėsi maždaug prieš pusantros savaitės. 

„Vaistinė netoli Santaros klinikų onkologijos. Įsivaizduokite, per lietų mini, mini (automobilį buvau palikęs parkavimo aikštelėje prie ligoninės), važiuoju per šaligatvį, kuris – nieko gero, ir jau iš tolo matau, kad yra skambutis. Privažiuoju – skambučio nėra, – portalui pasakojo vyras. – Kas tada? Žemai savo žilą galvą nulenkęs aplinkinių paprašiau, jog vaistininkę pakviestų. Išėjo vaistininkė, nuėmė nuo lifto užvalkalą, bando jungti, bet niekas neįsijungia. Matau, kad niekas nesigauna, tai paprašiau nebesivarginti.“

Anot pašnekovo, jis vaistininkei padavė dokumentus ir specialistė jam į lauką atnešė vaistus. 

„Privalumas tas, kad nereikėjo eilėje stovėti“, – juokavo M. Montikas, kuris šioje vaistinėje Vilniuje lankėsi pirmą kartą. 

Anot vyro,  jam buvo pasakyta, kad anksčiau užvažiavimas buvo normalus, tačiau po pastato renovacijos buvo padaryti laiptai, atsirado ir neveikiantis neįgaliesiems skirtas liftas bei skambutis.

Pašnekovas teigė, kad su tokia patirtimi, norint įsigyti vaistų, jis susidūrė pirmą kartą. Tačiau su panašiais atvejais, kai teko bendrauti ir lauke, ir koridoriuose, jis yra susidūręs kitose vietose.

„Smalsu, ar Vilniuje yra daug tokių vietų, kuriose viskas atrodo super, kol neprivažiuoji arčiau?  Ačiū vaistinės darbuotojai, kuri aptarnavimo mane sėdintį lauke, ir mergaitėms, kurios tą darbuotoją pakvietė. O Vilniui palinkėčiau labiau pasitvarkyti, nes dar vieną maršrutą išbraukiau iš kelionės ant ratų“, – sakė vyras.

Pašnekovas teigė, kad dažniausiai jis lankosi prekybos centruose esančiose vaistinėse, nes tose vietose nekyla problemų su įvažiavimu, o visur kitur pasitaiko didesnių ar mažesnių problemų. 

Smalsu, ar Vilniuje yra daug tokių vietų, kuriose viskas atrodo super, kol neprivažiuoji arčiau?

„Gintarinės vaistinės“ rinkodaros vadovė Irena Tėvelienė apgailestauja ir atsiprašo dėl patirtų nepatogumų.

„Šiuos techninius gedimus tikimės išspręsti artimiausiu metu. Mums rūpi visi pacientai, kad visiems vienodai būtų prieinamos vaistininkų konsultacijos ir reikalingi vaistiniai preparatai. Negalią turintiems pacientams su vežimėliais įrengiame pandusus, skambučius, kuriais galima išsikviesti farmacijos specialistą, kuris padeda patekti į vaistinę, taip pat daug dėmesio skiriame durų atsidarymo krypčiai, jų pločiui, kad nekiltų problemų įvažiuojant vežimėliu, o taip pat, kad pakaktų vietos pačioje vaistinėje judant vežimėlyje, įrengiame tinkamo aukščio prekystalius. Deja, tenka susidurti su įrangos techniniais gedimais ar tyčiniais jos sugadinimais – susidūrus su šiomis problemomis pirmiausiai rekomenduotume paprašyti kitų žmonių pagalbos, kurie pakviestų vaistininką, ar turint galimybę mobiliuoju telefonu pasiskambinti į konkrečią vaistinę ir išsikviesti į pagalbą vaistininką“, – sakė vaistinės atstovė.

Turintiems galimybę taip pat rekomenduojama naudotis internetinėmis vaistinėmis. Anot vaistinių tinklo atstovės, nuotoliniu būdu galima įsigyti ne tik nereceptinių, bet ir receptinių vaistų, juos į namus pristato kurjeris.

„Ši paslauga ir buvo įgyvendinama siekiant palengvinti kelią pacientams apsirūpinti būtinais gydytojo paskirtais vaistais net neišeinant iš namų. Tai itin svarbu asmenims, kurie dėl judėjimo negalios ar laikinų sveikatos sutrikimų negali patys nuvykti iki vaistinės“, – sakė I. Tėvelienė.


Šiame straipsnyje: vaistinėGintarinė vaistinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu

Nu portretas
Kodel lietuvoj viskas cerez zopu?

Nezinantiems

Nezinantiems portretas
Tam yra skirtos socialinės darbuotojos jos ir vaikstantiems vaistus nuperka !

Čia dar nieko tokio

Čia dar nieko tokio portretas
Būna blogiau . Kažkodėl pabrėžiama judėjimo negalią turintieji. Yra ir kitų rūšių negalios žmonių. Jie uždirba pinigus visoms toms udiotėms, kurios už pinigus nusipirko diplomus, bet kadangi yra idiotės ir iš MRU, nieko daugiau nė neišmoko kaip tik ieškoti kur ką dar pasisavinti ir eiti prašyti algos už porą tūkstančių mat narkotikų dozės pabrango ir močiutės pinigų duidavusios iš kiekvienos pensijos baigia išmirti.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių