L.Kernagis – dar vienas Kauno gelbėtojas

Mūšiai dėl Seimo narių mandatų ir juos lydintys kuriozai Kaune jau įsiplieskia. Redakcija sulaukia pasipiktinusių kauniečių pranešimų apie galbūt paslėptos rinkimų agitacijos epizodus. Šį kartą Kaune pasižymėjo Seimo narys, žinomas atlikėjas Ligitas Kernagis.

Atsirado politiko plakatas

„Kauno diena“ jau rašė apie Seimo narės Birutės Vėsaitės ir jos bendražygės miesto tarybos narės Orintos Leiputės viešnages Kauno mokyklose per tėvų susirinkimus.

O pagal partijos sąrašą į Seimą patekęs Arūno Valinsko vadovautos Tautos prisikėlimo partijos narys L.Kernagis ėmė rinkti parašus, kad būtų išasfaltuotos netoli Islandijos plento esanti gatvelė, nuo vienos privačios klinikos vedanti viaduko, kuriuo žmonės patenka į Kleboniškio mišką, link.

Kad šis parašų rinkimas teisiškai yra bereikšmis, žinoma, nutylima.

Parašus, kurie galbūt tik atspindėtų žmonių nuomonę, verčiamos rinkti privačios klinikos administratorės. Ant klinikos durų kabo skelbimas su L.Kernagio nuotrauka, kuriame cituojamas susisiekimo ministras Eligijus Masiulis, teigiantis, kad Kauno valdžia neefektyviai naudoja lėšas gatvėms tvarkyti.

Padės patekti pas ministrą

Į redakciją skambinę žmonės stebėjosi, kodėl parašų rinkimu verčiamos užsiimti klinikos administratorės.

Kalbintas Seimo narys L.Kernagis teigė, kad parašų rinkimo esmė – kreipimasis į tą patį susisiekimo ministrą E.Masiulį, savivaldybės tarybą ir administraciją, raginant spręsti neasfaltuotos Kauno gatvės problemą. Kam reikalingi parašai, jei Seimo narys gali ir pats keiptis į ministrą, L.Kernagis nutylėjo.

„Mintis padėti žmonėms kilo, nes šnekėjau su klinikos, įsikūrusios šioje gatvėje, gydytoju, kai tvarkiau asmeninius reikalus. Jis pasakė, kad ši gatvė – tai vienintelis kelias, kuris veda į Kleboniškio šilą, o žmonių ir gyvenamųjų namų čia daug, pavasarį ir rudenį žmonėms tenka eiti per balas. Gydytojas pasakojo, kad ilgai prašė miesto valdžios, tačiau esą niekas nereagavo į jo norą išasfaltuoti šią gatvelę“, – pasakojo L.Kernagis.

Seimo narys teigė, kad remdamasis gyventojų parašais mėgins padėti jiems patiems pasiekti ministrą. E.Masiulio bus prašoma, kad jis skirtų tikslinių lėšų šiam kelio ruožui, nes iš miesto biudžeto vargu ar pavyks gauti nors litą.

Ar L.Kernagis kreipėsi į Kauno valdžią? Pasirodo, ne.

Gal – už savas lėšas?

„Kadangi problema sena ir vyr. gydytojas sakė, kad buvo kalbėtasi su keliais merais, manau, kad kalbėdamiesi su Andriumi Kupčinsku tik dubliuosime darbus. Artėjant rinkimams, visi politikai bus jais susirūpinę. Iki rinkimų paprasčiau išgauti pažadą, kad pirmas darbas, kurį valdantieji padarys, – išasfaltuos tą gatvės ruožą“, – planais padėti kauniečiams dalijosi L.Kernagis.

Seimo narys pabrėžė, kad parašus renka patys žmonės, o jis tik „padės nunešti parašus ten, kur reikia, ir atstovėti, kur reikia“.

Paklaustas, ar planuoja dalyvauti Seimo rinkimuose, L.Kernagis aptakiai paaiškino dar nežinantis. Jis tikino, kad nėra apsisprendęs, ką veiks.

Kauno meras Andrius Kupčinskas sakė gaunantis dešimtis tūkstančių raštų, tačiau nebuvo tikras, kad yra gavęs prašymą asfaltuoti netoli Islandijos plento esančią gatvelę. Pasak jo, tokių probleminių gatvelių Kaune daug.

A.Kupčinskas pasiūlė kauniečiais staiga susirūpinusiam Seimo nariui L.Kernagiui gatvelę išasfaltuoti iš savo kancelerinių lėšų.


Šiame straipsnyje: Ligitas Kernagisrinkimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunas

Kaunas portretas
lai gaidziukas uz savo pinigus isasfaltuoja NIEKADA MANO VISA SEIMA UZ JUOS NEBALSUOS JO DAINELE SUDAINUOTA SEIME

sutinku

sutinku portretas
man atrodo eitu jie visi dirbti savo darbus ,o nesibolotiruotu .jei dar proto turi

kAUNUI

kAUNUI portretas
SIULAU BALSUOT UZ KUBILIU, DEGUTIENE, IIR ROMANOVA
VISI KOMENTARAI 33

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių