Detektyvas sostinėje: kas iš vilnietės vagia elektrą?

  • Teksto dydis:

Didelėmis sąskaitomis už elektrą besiskundžianti vilnietė prašė nerodyti jos veido, tačiau sakė, kad jau baigėsi kantrybė, todėl kreipėsi į televiziją. Moteris tikino ne vienus metus ieškanti atsakymo, kodėl skaitiklis prisuka daugiau, nei jai atrodo, kad suvartoja iš tiesų, praneša LNK.

„Kaimynė šalia gyvena, turi keturi kambarius, pastoviai kepa, įjungti du kompiuteriai, indaplovė, skalbimo mašina… Sako: „aš moku 8,13 euro“. O aš – apie 30“, – skundėsi vilnietė.

Štai praėjusį mėnesį, sakė, elektros skaitiklis prisuko 165 kW, nors būna ir daugiau. Nepaisant to, kad ji elektrą taupo, kaip tik gali.

„Skalbimo mašina pas mane tik savaitgaliais – aš jau bijau jungti. Šviestuvas būna įjungtas po 22 val. Aš jau nebemoku, kaip taupyti. O kai išeinu į darbą ar pasivaikščioti, išjungiu viską iš rozetės“, – tikino moteris.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

Neseniai atostogavo užsienyje ir namuose nebuvo šešiolika dienų, tačiau grįžus skaitiklis parodė prisukęs 27 kW, nors veikė vienas šaldytuvas.

Keistumai su elektra, anot moters, prasidėjo, kai name buvo įrengti nuotoliu nuskaitomi skaitikliai. Dabar ji kompiuteryje gali matyti, kiek ir kurią valandą buvo suvartota elektros. Suvartojimo kreivės sukėlė dar daugiau klausimų. Pavyzdžiui, elektros suvartojimas šokteli tada, kai, anot vilnietės, ji dar miega.

Elektros suvartojimo pikus moteris sakė aptikusi net tuo metu, kai jos nebuvo namie.

Ar vienas žmogus gali suvartoti tiek elektros energijos? Ypač kai nesi namuose.

„Išvažiuoji 11 val. ir grįžti 15.30 val. O 14 val. rodikliai pakilę“, – skundėsi moteris.

Užklausus kelių nepriklausomų elektrikų, jie paaiškino kelias didesnio, nei moteris tikina suvartojanti, elektros suvartojimo priežastis. Pirma – sugedęs skaitiklis. Tačiau ESO atstovai tikino, kad jis veikia gerai.

„Skaitikliai veikia nepriekaištingai, pakeistas skaitiklis nuodugniai patikrintas – duomenis fiksavo teisingai. Naujasis skaitiklis fiksuoja tokius pačius suvartojimus, kaip ir senasis“, – komentavo ESO.

Kita didelio suvartojimo priežastis, anot elektrikų, kad elektrą vagia kaimynai. Tačiau ESO sakė patikrinusi ir šį variantą.

„Apskaitų kontrolės inžinierius, atsakingas už vagystes, asmeniškai buvo nuvykęs ir nenustatė jokių įtartinų atvejų ar vagysčių“, – tikino ESO.

Iš viso, anot ESO, per dvejus metus bendrovės inžinieriai į šios moters namus vyko net dvylika kartų. Tai, anot įmonės, išskirtinai didelis skaičius. Ir viskas esą buvę gerai, jokių neatitikimų nerasta.

„Kaip gali būti gerai? Ar vienas žmogus gali suvartoti tiek elektros energijos? Ypač kai nesi namuose“, – netikėjo vilnietė.

Tačiau ji rankų nenuleidžia ir toliau ieško teisybės. Ji kreipėsi į Energetikos reguliavimo tarnybą. Ši ketina atlikti tyrimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

GRA

GRA portretas
turėjau tą problemą, prie mano skaitiklio per dėžutę buvo prijungti abieju kaimynų prieškambariai, ir ką akytėm paklapsėjo visi, o mokėjau du metus.

Taip išeina

Taip išeina  portretas
Kas nori gali vokt prieina visi prie kaimyno laidų laiptinėje nėra kaip apsidrausti ką daryt patarkit

Mūsų laiptyneje

Mūsų laiptyneje portretas
Kaimynas vagis sukeite laidus skaitliuko ir vogė elektra matom be problemų porą minučių laidai sukeisti ir prisuko
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių