Dainų šventės vadovas: R. Šimašius žongliruoja politine įtaka

Dainų šventės direktorius Saulius Liausa sako, kad Vilniaus meras Remigijus Šimašius, verslininkus sukvietęs pasirūpinti, kad šventės dalyviai nebadautų, „žongliruoja politine įtaka“ ir tyčia kelia visuomenės pasipiktinimą.

Jis taip pat pažymi, kad R. Šimašius buvo kviečiamas įsitraukti į renginių organizavimą ir anksčiau, tačiau nedalyvavo nei viename Dainų šventės organizatorių darbiniame posėdyje, jo nebuvo matyti ir žiniasklaidai organizuotuose renginiuose.

„Iš vienos pusės, tai, kaip sureagavo ir kokią pagalbą suorganizavo Vilniaus miesto savivaldybė, yra sveikintinas žingsnis, ir mes labai dėkojame visiems verslams, kurie į tai įsitraukė ir savanoriškai prisidės prie šventės kūrimo Vilniaus mieste. Visgi apmaudu, kad toje vietoje, kur turėtume bendradarbiauti, žongliruojama politine įtaka ir sukeliamas visuomenės pasipiktinimas tuo, kam mes, kaip organizatorius, turime labai aiškius apribojimus, ir, neabejoju, meras tai puikiai žino”, - teigia S. Liausa.

Anot jo, norintieji tiekti maistą gali turėtų susisiekti su Dainų šventės koordinatoriais, nes maisto tiekimui turėtų būti sudėliotas ir suderintas aiškus planas.

Socialiniuose tinkluose pastaruoju metu plinta Dainų šventės dalyvių skundai dėl nepilnų porcijų, nekokybiško maisto ar netgi apskritai negautų pietų ar vakarienės. S. Liausa dar kartą patikino, kad situacija išspręsta dar antradienį, šiuo metu maisto užtenka, tiekimas vykdomas sklandžiai.

R. Šimašius trečiadienį pareiškė, kad tai, kas vyksta su Dainų šventės svečių maitinimu, „prasilenkia su bet kokiu sveiku protu, žemina šventės dalyvius ir griauna pasitikėjimą valstybe“ bei pakvietė prekybos tinklus bei maisto pramonės ir viešojo maitinimo įmones nemokamai vežti maistą dalyviams.

„Vilniuje vaikai nebadaus – pasirūpinkime jais!“, – ragino R. Šimašius.

Prie iniciatyvos prisidėjo prekybos tinklai „Maxima“, „Lidl“, „Norfa“, „Iki“, maisto pramonės ir prekybos įmonės „Mantinga“, „Vilniaus duona“, „Grūstė“, baras „Piano Man“, maisto tiekėjai „Namų dvasia“ ir kiti.

S. Liausa sako, kad jo vadovaujamas Lietuvos nacionalinis kultūros centras prisiima visą atsakomybę už nesklandumus, tačiau išreiškia apmaudą, jog R. Šimašius iniciatyvą parodė nepasitaręs ir neįsigilinęs į maisto tiekimo situaciją.

„Bent šioje vietoje mes tikėtumėmės iš mero nežaisti politinių žaidimų, o susėsti prie vieno stalo ir aptarti, ką galima nuveikti kartu visų labui”, - dėstė S. Liausa.

Atsiprašo už nesklandumus

Kilus pasipiktinimui dėl prastos kokybės maisto Dainų šventės dalyviams, maisto tiekėja „Bruneros“ sako apgailestaujanti dėl nesklandumų.

„Visuomenės nuoširdžiai atsiprašome už nesklandumus ir labai apgailestaujame, jog nežiūrint į tai, kad mūsų įmonės kolektyvas dirba iš visos širdies, tam kad šventės dalyviai būtų pamaitinti laiku, skaniai ir kokybiškai, kai kuriais atvejais žmogiškojo faktoriaus nepavyko išvengti“, – rašoma trečiadienio vakarą išplatintame viešosios įstaigos komentare.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jurga

Jurga portretas
Dainų šventės direktoriui manau reikėtų "perkratyti" savo veiksmus, ar jis viską padarė, kad yra tiek daug nesklandumų, o tai svarbiausia šventės dalyvių maitinime, Manau lietuvio būdas, kaltę versti kitam, neįžvelgiu nieko blogo, tame, kad Vilniaus meras paprašė verslininkus padėti, t,y, pagelbėti nesusitvarkančiam Sauliui.

Laukiame paaiskinimo

Laukiame paaiskinimo portretas
Svente pavadinimu Vardan tos, yra komercine , ar finansuojama is Tautos pinigu? Jei is Tautos pinigu maloniai praneskite Tautieciams internetini puslapi , o senjorams per zinias , kiek laiko sventes direktorius gauna ir gaus atlyginima ir kokio dydzio? Koki atlyginima gavo autorius ar autore itvirtinus sventes pavadinima Vardan tos? IR kodel maitinami zmones suskystintomis kosemis ir sovietiniais tariamais guliasais? Kiek pinigu gauna konkursus laimejusieji ? Produktu uzpirkimai? Visa ataskaita turi matyti TAUTA.!

Pamaastymui

Pamaastymui portretas
Vardan tos, ar anos.....nieko nepasako.! Kas tas autorius , ar tas ar anas.?. Kas tie, ar anie , ar dar siokie ar tokie , kure itvirtino toki D Sventes varda. !!??. Laukiame aukstas pareigas einanciu ataskaitos. Is straipsnio atsakome , kerta ne Valstybes pamatus , o jusu visu esanciu valdzioje pamatus, kad nesugebate organizuoti tinkamai simtmecio sventes prisikviete sitiek pasaulio zmoniu, kurie pasinaudos siuolaikinemis technologijomis ir jusu sovietines pusiau nekeptos desreles ir pliures taps pasaulio pajuoka!
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių