Miuziklas „Pabėgimas iš Trepsės namų“ – vėl scenoje

  • Teksto dydis:

„Šiltas, paveikus, itin muzikalus“, – taip, pernai Andriaus Kaniavos režisuotą spektaklį, po premjeros gyrė vaikų rašytojo Jono Avyžiaus našlė Irena Avižienė. 2018 metais sukako lygiai 50 metų, kai buvo išleista J. Avyžiaus apysaka „Aštuonetas iš Trepsės namų“, o A. Kaniava praėjusiais metais įgyvendino savo seną svajonę – pastatytė miuziklą vaikams.

Po pirmųjų pasirodymų ir gastrolių tapo aišku – vaikai pamėgo miuziklo personažus, o tėvams buvo įdomu prisiminti savo vaikystės knygą, nors ir naujai, šiuolaikiškai interpretuotą. Istorija apie išlepintą mergaitę, vardu Trepsė, keliauja iš kartos į kartą. Tik XXI amžiuje mergaitės namuose atsiranda kompiuteris, kuris ir tampa lėlių pabėgimo priežastimi, norint pamokyti abejingąja Trepsę. Čia ir prasideda kvapą gniaužiantys lėlių nuotykiai, kuriuos su įdomumu stebi tiek vaikai, tiek ir jų tėvai.

„Tai, ką pamačiau, labai pradžiugino – nukėlė į vaikystę, bet kartu sužavėjo ir tuo, kad Andrius Kaniava drąsiai žaidžia su siužetu, įpindamas visiškai naujų veikėjų ir vingių. Labai spalvingas, išradingas, jaukus, nebanalus ir šiltas spektaklis, iš kurio svarbių minčių namo išsineša ir suaugusieji. Mano sūnus po spektaklio panoro perskaityti knygą“, – po spektaklio sakė muzikos apžvalgininkas, žurnalistas Ramūnas Zilnys.

Pagrindinius vaidmenis miuzikle sukūrė gerai pažįstami aktoriai: Aistė Lasytė, Darius Auželis, Valentinas Krulikovskis, Aleksandra Metalnikova, Vaidotas Žitkus, Marija Korenkaitė ir Agnė Kaktaitė.

Kokius nuotykius patirs jų personažai, ir ar viskas laimingai baigsis paaiškės lapkričio 10 d. ir gruodžio 8 d. Lietuvos rusų dramos teatre Vilniuje ir lapkričio 24 d. kultūros centre „Girstutis“ Kaune.

2020 metų pavasarį muzikinis spektaklis aplankys Rokiškį, Lazdijus, Klaipėdą, taip pat bus parodytas Vilniuje ir Kaune.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių