Lietuvoje skamba Gatvės muzikos diena

Iš gegužės į liepą nukelta Gatvės muzikos diena skamba šį šeštadienį. Vilniuje vyksta daugybė įvairių renginių, tačiau šventė skamba ne tik sostinėje, gatvės koncertai vyksta keliolikoje Lietuvos miestų.

 

Daugiausiai renginių, kaip ir įprasta, yra Vilniuje. Nuo vidudienio kviečiama į įvairius koncertus ir pasirodymus. Koncertų ir kitų renginių programas, vietas bei kitą informaciją galima rasti renginio Facebook puslapyje, interneto svetainėje. Žemėlapius, programas nemokamai dalina Caffeine kavinės: jos sostinėje veikia kaip savotiški informacijos taškai.

Šiemet gatvės muzika skamba ir Vilniaus viešojo transporto stotelėse. Choras ARTyn surengė pasirodymus Rygos, Spaudos rūmų, Teodoro Narbuto, Kęstučio, Lietuvos Sąjūdžio kelio, Europos aikštės, Žaliojo tilto, Karaliaus Mindaugo, Juozo Tumo-Vaižganto stotelėse. Choras, pasirodymus pradėjęs Rygos stotelėje, vėliau paspirtukais, dviračiais ar pėsčiomis keliavo koncertuoti ir į kitas stoteles.

Nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka leido išgirsti dešimtūkstantinėje plokštelių kolekcijoje ilgus metus saugotą muziką. Ant centrinių bibliotekos laiptų skambėjo Lietuvos ir kitų šalių džiazas.

Pasirodymai vyko ir Adomo Mickevičiaus bibliotekoje. Šios bibliotekos kieme pasirodė elektroninės muzikos kūrėjas Vacera, alternatyvaus pop, džiazo ir elektronikos kūrėjas Marius Libas aka Starsome, džiazo, folko ir kitų muzikos stilių sąskambius derinantys Brave Noises, muzikos kvintetas Dejahvu.

Tradiciškai sostinėje vyks ir orkestro pankų Mood Sellers dūdų eisena. Ji prasidės 16 val. prie Salomėjos Nėries gimnazijos. Bus žygiuojama Vokiečių gatve, Rotušės aikšte, Didžiąja ir Pilies gatvėmis į Katedros aikštę.

Šventę Vilniuje vainikuos muzikantų ir žiūrovų kartu kuriama būgnų improvizacija-eisena.

Eisena prasidės 20 val. Rotušės aikštėje, o iš ten Pilies gatve bus žygiuojama į Katedros aikštę.

Renginiai vyksta ne tik Vilniuje. Gatvės muzikos diena švenčiama ir Biržuose, Druskininkuose, Gargžduose, Joniškyje, Jurbarke, Kaune, Klaipėdoje, Kretingoje, Marijampolėje, Obeliuose, Prienuose, Rietave, Šiauliuose, Šilutėje, Vilkaviškyje ir Visagine.Gatvės muzikos diena kasmet vyksta nuo 2007-ųjų. Ją sugalvojo muzikantas Andrius Mamontovas, prieš daugiau nei dešimt metų draugams elektroniniu paštu išsiuntęs kvietimus išeiti laukan ir groti sostinės gatvėse. Nuo to laiko idėja taip išplito, kad tapo ne tik Lietuvos miestų gatves muzikos garsais užliejanti šventė, bet ir tarptautinė tradicija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių