Prakalbo apie brangsiančią automobilių techninę apžiūrą: kas mokės daugiausiai?

  • Teksto dydis:

„Kur mes dėsimės, jei reikia važiuoti“, – sužinoję apie kylančias automobilių techninės patikros kainas, klausia vairuotojai, praneša LNK.

2020 metais patvirtintoje naujoje techninės apžiūros kainų skaičiavimo tvarkoje numatyta, kad techninės apžiūros kainos bus naujai nustatomos kiekvienais metais.

„Ką gi, metai praėjo ir pagal Statistikos departamento duomenis buvo peržiūrėtos kainos. Pagrindiniai faktoriai yra du, tai yra darbo užmokestis ir infliacija šalyje“, – sakė Lietuvos transporto saugos administracijos atstovė Eglė Kučinskaitė.

Vis dėlto, vairuotojai savo automobilių išsižadėti ir į troleibusus persėsti neketina. Esą brangsta viskas, tad sebėtis kainomis nustojo. „Yra autobusas, bet kai reikia vaikus suvežioti į mokyklą ir pačiam į darbą nuvykti su įrankiais, tai su autobusu nelabai nuvažiuosi“, – akcentavo vienas vairuotojas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Reikia uždirbti pinigų ir tada nebus brangu“, – tarstelėjo kitas. „Šių dienų tendencijomis nelabai suprasi – brangu ar nebrangu. Vis tiek visos kainos kyla. Aš suprantu, ir atlyginimus darbuotojams reikia kelti. Problemos dėl to nematau, kad čia kažkas labai užkilo. Anksčiau gal buvo truputėlį pigiau, bet vis tiek ekonomika kyla“, – sakė dar vienas vairuotojas.

Specialistai sako, kad brangimas yra nežymus – 10-13 proc. Dujomis varomų automobilių savininkai už patikrinimą mokės brangiausiai – kone trimis eurais daugiau. Asmeninio lengvojo automobilio benzinu varomo automobilio techninė apžiūra kainuos 2,30 euro. Dyzelinu – 2,70 euro. Mažiausiai pokytį pajus turintieji lengvojo automobilio priekabas. Už jų techninę apžiūrą savininkai mokės 0,90 euro daugiau.

Nors ir pabrangusi automobilių techninė apžiūra Lietuvoje – pigiausia visoje Europoje. Kartu su kainų pokyčiais keičiasi ir apžiūros tvarka. Susisiekimo ministerija žada mažinti korupciją bei efektyviau išnaudoti skaitmeninimo galimybes.

Tiesa, dalis vairuotojų tikisi, kad kitąmet kaina mažės. O jei ir kiltų, didelių problemų neįžvelgia – esą kas kelerius metus vykdoma patikra netampa dideliu nuostoliu. Specialistai tolimesnių patikros kainų prognozuoti nesiima.

Galutinis sprendimas dėl techninės apžiūros kainų bus priimtas balandžio 11 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

G

G portretas
Apie ką čia straipsnis. Kad 3 eurais pabrango apžiūra kurios reikia kas antri metai? Oho, dabar visi skubiai parduos turimus auto, nes per brangu bus....

na

na portretas
o kodel nenori liberalizuoti tech.apziuros,kaip kad elektra,bus daugiau pas ka eiti tech apziura ir kainos nekils.kaip yra estijoj yra ir uz 10 ewru ir uz 30 ewru,bet ten jei suranda gedima jie patys ir sutvarko jeigu nori,jei ne ieskai kas sutvarkys ir dar garantija duoda.o musu nieko nedaro tik padrasko masina ir vsio.gera lesykla yra kazkam.jokio darbo o kainos tik kyla ir kyla,nuo 2000 pabrango 5 kartus ir dar brangsta.liberalizuot ta lesykla ir kainos tikrai taip nekils.nors apie elektra taip nesakyciau,brangs kaip rase 200 procentu.tai elektra kainuosapie ewra.jo teks taupyti.

...

... portretas
gal tas sudūvis koks konservatorių gerbėjas,ką konservai padarys viskas bus gerai
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių