„Jaguar F-PACE„ nuskynė „Pasaulio metų automobilio“ titulą

  • Teksto dydis:

Sportinis miesto visureigis „Jaguar F-PACE" „World Car Awards" (WCA) apdovanojimuose nuskynė du trofėjus - jis tapo šių metų geriausiu ir gražiausiu automobiliu pasaulyje.

F-PACE yra pirmasis kompanijos visureigis, kuriuo pasirinkta debiutuoti naujame - miesto visureigių (SUV) rinkos - segmente. Ir ši strategija pasiteisino - F-PACE yra sparčiausiai parduodamas „Jaguar" modelis.

Geriausiu automobiliu F-PACE išrinko komisija, kurią sudarė 75 įtakingų automobilių leidinių žurnalistai iš 24 šalių. F-PACE yra antras automobilis WCA apdovanojimų istorijoje, laimėjęs iš karto du prizus. Šiuos du apdovanojimus yra laimėjęs tik „Mazda MX-5".

„Kuriant visureigį F-PACE, buvo siekta išskirtinės dinamikos, kasdienio praktiškumo ir drąsaus dizaino dermės. Šis apdovanojimas - tai aukštas mūsų komandos gebėjimų bei didelio darbo įvertinimas. Dėkoju visiems, dalyvavusiems kuriant šį praktišką sportinį automobilį, kuris yra be galo mėgiamas ir populiarus tarp vartotojų. Tai rodo jo pardavimai - jis sparčiausiai parduodamas „Jaguar", - sakė Ralfas Spethas, „Jaguar Land Rover" generalinis direktorius.

F-PACE laimėjimas - tai pirma „Jaguar" sėkmė WCA apdovanojimuose. Praėjusiais metais sportinis sedanas XE buvo finalininkas „World Car Design of the Year" apdovanojimuose.

„F-PACE - yra pirmas kompanijos visureigis, išlaikęs visas autentiškas sportinio „Jaguar" automobilio DNR. Gauti apdovanojimai pateisino mūsų sprendimą perkelti unikalaus dizaino principus ir dinamines automobilio savybes į naują rinkos sektorių", - sakė Ianas Callumas, „Jaguar" dizaino direktorius.

Varžydamasis dėl „Pasaulio metų dizaino" prizo F-PACE nurungė kartu su juo į finalą patekusius S klasės kabrioletą „Mercedes-Benz" bei „Toyota C-HR".

Pretenduodamas į „Pasaulio metų automobilio" titulą, F-PACE nugalėjo tokius stiprius varžovus kaip „Audi Q5" bei „Volkswagen Tiguan".

F-PACE, pirmą kartą pasirodęs Frankfurte dar 2013-aisiais kaip koncepcinis automobilis pavadinimu „C-X17", šiandien užtikrintai žengia į rinką vartotojų pasirinkimui siūlydamas 6 skirtingas komplektacijos versijas: „Pure", „Prestige", „Portfolio" „R-Sport", „S" bei išskirtinį „First Edition" - šios versijos viso pasaulio pirkėjams bus pagaminta vos 2000 vienetų.

Naujokas stebina ne tik savo išvaizda. „Jaguar" pasižymi unikaliu pažangiausių technologijų deriniu - naujos kartos variklių gama, lengva kėbulo architektūra su daug aliuminio, naujausiomis saugumo technologijomis ir išmania visų varančiųjų ratų sistema.

Naujos kartos F-PACE modelių versijos galimos su ištobulintais, ypač efektyviais benzininiais arba dyzeliniais varikliais. Siūlomoje variklių gamoje galima rinktis visiškai naujos kartos „Ingenium" dyzelinius variklius.

Vienas iš naujos kartos „Ingenium" variklių - 2,0 l 4 cilindrų dyzelinis variklis su turbo kompresoriumi - išvysto 180 AG.  Veržlumo mėgėjams siūlomas galingas 3 litrų darbinio tūrio 6 cilindrų dyzelinis variklis išvystantis 300 AG ir įspūdingą 700 Nm sukimo momentą.

Tuo tarpu benzininis 3,0 l V6 S/C variklis yra modifikuota „F-Type" jėgainės versija. Išlaikydamas visas sportiško variklio charakteristikas, šis F-PACE agregatas gali generuoti 340 AG arba 380 AG. Pastaruoju aprūpintas visureigis iki 100 km/h gali įsibėgėti vos per 5,5 sekundės.

Vairuotojams, kurie nori pilnai valdyti savo automobilį ir turėti šešių greičių mechaninę pavarų dėžę, siūlomas 2 litrų darbinio tūrio dyzelinis variklis ir galinių ratų pavara (RWD). Visos kitos F-PACE versijos - su keturių ratų pavara ir automatine aštuonių laipsnių pavarų dėže.

Per pastaruosius 12 mėnesių pasirodė trys visiškai naujos „Jaguar" produktų linijos, sėkmingai augo pardavimas rinkoje jau esamų automobilių. Pardavimai ir toliau užtikrintai auga, o „Jaguar" yra sparčiausiai augantis automobilių prekės ženklas Europoje. Lietuvoje F-PACE taip pat yra sparčiausiai parduodamas „Jaguar" modelis.

Apie „Jaguar"

„Jaguar Cars Ltd." yra Didžiojoje Britanijoje Vaitlio mieste įsikūręs premium segmento ir sportinių automobilių gamintojas. Šiuo metu visos „Jaguar Cars Ltd." akcijos  priklauso Indijos koncernui „Tata Motors Ltd.". „Jaguar" savo veiklą pradėjo 1922 metais kaip „Swallow Sidecar Company". Po Antrojo pasaulinio karo pavadinimas pakeistas į "Jaguar". Bendrovės automobiliai gaminami Didžiojoje Britanijoje Kastl Bromvič gamykloje netoli Birmingemo.

„Inchcape" yra vienintelis įgaliotasis koncerno „Jaguar" atstovas Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių