Daugiau galimybių elektromobilių vairuotojams

  • Teksto dydis:

"Ford Motor Company", "BMW Group", "Daimler AG" ir "Volkswagen AG" kartu su "Audi" bei "Porshe" pasirašė memorandumą, kuriuo įsipareigojo įkurti jungtinę įmonę, skirtą elektromobilių įkrovimo stotelių tinklui valdyti.

Memorandumo tikslas – pagreitinti įkrovimo stotelių tinklo plėtrą, palengvinti ilgas distancijas keliaujantiems elektromobiliu. Tai paskatins elektromobilių rinkos plėtrą. Planuojamas itin greitas ir galingas įkrovimo stotelių, kurių galia sieks iki 350 kW, tinklas.

Šis tinklas bus nepalyginti greitesnis nei šiuo metu naudojama galingiausia įkrovimo sistema. Stotelių įrengimo darbus planuojama pradėti 2017 m. Per pirmą etapą visoje Europoje bus įkurta apie 400 stotelių. Žadama, kad iki 2020 m. klientai galės naudotis tūkstančiais įkrovimo taškų. Stotelės bus statomos šalia greitkelių ir pagrindinių magistralių. Iki šiol šiuose keliuose įkrovimo stotelių nebuvo.

Tikimasi, kad elektromobilio įkrovimas taps toks pat įprastas, kaip įsipilti degalų įprastoje degalinėje. Tinklas bus grindžiamas standartine kombinuoto įkrovimo sistemos technologija, kurios įkrovikliai tinka daugumai šiandien gaminamų elektromobilių. Įkrovimo infrastruktūra perkels esamą kintamosios ir nuolatinės srovės (AC/DC) standartą į naują lygį: automobilio bateriją bus galima įkrauti kelis kartus greičiau nei šiandien naudojamose stotelėse. Tinklas bus grindžiamas standartine kombinuoto įkrovimo sistemos CCS technologija.

"Patikima ir itin greito įkrovimo infrastruktūra yra be galo svarbi masiškai vartoti ir elektromobilių sklaidai užtikrinti. "Ford" korporacija yra įsipareigojusi plėtoti transportą ir technologijas, kurios palengvina žmonių gyvenimą. Neabejoju, kad šis įkrovimo tinklas palengvins elektromobilių savininkų keliones po Europą", – sako "Ford Motor Company" prezidentas ir generalinis direktorius Markas Fieldas. Memorandumą pasirašiusieji automobilių gamintojai, pabrėždami kiekvieno jų tikėjimą elektrinio mobilumo ateitimi, įsipareigojo investuoti į tinklo sukūrimą. Tinklo steigėjos "Ford Motor Company", "BMW Group", "Daimler AG" ir "Volkswagen AG" bus lygiavertės partnerės bendroje įmonėje. Kiti automobilių gamintojai bus skatinami dalyvauti kuriant tinklą, padedant sukurti patogaus įkrovimo sprendimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

H2

H2 portretas
Ar yra gražu matyti laidais apkarstytą automobilį ir stovėjimo aikštelę?? Pakraunamas elektromibilis neturi praktiškumo, kadangi jo "bako" papildymas už trunka ilgiau nei 5 min. palyginus su VDV ar vandeniliu varomu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių