Naujoje „Achemos grupės“ valdyboje – L. Lubienė

  • Teksto dydis:

Vienas didžiausių Lietuvoje koncernų "Achemos grupė" turi naują valdybą, kurioje dirbs didžiausia koncerno akcininkė Lyda Lubienė. Valdyboje, kuri nuo liepos 4 dienos neturėjo įgaliojimų, nebeliko jos pirmininko, Danijos piliečio Flemmingo Lindeloevo (Flemingo Lindelouvo).

Vienas naujosios valdybos narių Valdas Sutkus BNS patvirtino, kad į valdybą perrinkti keturi nariai - jis, Kęstutis Balutis, Jonas Sirvydis ir Kasparas Jurgelionis, o vietoje F.Lindeloevo išrinkta L.Lubienė.

Pasak V.Sutkaus, naujas valdybos pirmininkas turėtų būti išrinktas per savaitę.

"Achemos grupės" laikinasis vadovas Romualdas Žadeika BNS patvirtino, kad naujoji valdyba išrinkta antradienį, tačiau jos sudėties jis nesutiko atskleisti.

"Yra (išrinkta nauja valdyba - BNS), tik dar mes neregistravome, nes akcininkų susirinkimo protokolas yra tas dokumentas, kuris man, kaip vadovui, turi juridinę reikšmę. Šią savaitę, matyt, bus ir tada gal paviešins arba valdyba, ar patys akcininkai", - BNS sakė R.Žadeika.

Nuo 2012 metų gegužės koncerno valdybai vadovavęs F.Lindeloevas BNS patvirtino, kad jis pasitraukė iš "Achemos grupės".

"Aš palikau valdybą liepos 4 dieną (...) Grįžęs į Daniją, parašiau laišką valdybai ir koncerno generaliniam direktoriui, kaip galėčiau perduoti visus dokumentus, bet iš jų atsakymo nesulaukiau", - BNS teigė F.Lindeloevas.

Anot jo, sprendimą pasitraukti iš valdybos jis priėmė dėl "vidinių priežasčių", kurių įvardyti nenorėjo. F.Lindeloevo spėjimu, į naująją koncerno valdybą šį kartą nebus paskirtas nei vienas užsienio atstovas.

Registrų centro duomenimis, liepos 4 dieną baigėsi "Achemos grupės" valdybos narių F.Lindeloevo, V.Sutkaus, kuris birželio pradžioje pakeitė suomį Harrį Kermineną (Harį Kermineną), K.Balučio, J.Sirvydžio ir K.Jurgelionio įgaliojimai.

Tuomet R.Žadeika BNS teigė, kad koncerno valdyba neteko įgaliojimų smulkiesiems akcininkams neišrinkus naujo valdybos nario. Pasak jo, tai buvo pirmas toks atvejis šalies verslo istorijoje. Anot jo, liepos pradžioje koncerno akcininkai balsavo dėl F.Lindeloevo atšaukimo iš valdybosir rinko naują narį, tačiau dalis akcininkų tam pasipriešino.

L.Lubienė kartu su dukra Viktorija Lubyte valdo daugiau kaip 52 proc. "Achemos grupės" akcijų, 11,625 proc. - Jūratė Žadeikienė, po 7 proc. - J.Sirvydis ir Marija Kaminskienė, 4,75 proc. - Arūnas Laurinaitis, 0,5 proc. - Adomas Žadeika.



NAUJAUSI KOMENTARAI

P.Morkūnas

P.Morkūnas portretas
Krylovas rašė apie muzikantus: kaip jūs nesusėsit, vis tiek pagriežt nesugebėsit....Nematau valdyboje nei vieno, kuris turėtų ryžto, valios ir žinių vadovauti..vien vykdytojai, na senobiškai -kumečiai, laukiantys tijūno nurodymų ką daryti iki pietų.....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių