L. Lubienė nenori remti ledo ritulio komandos

  • Teksto dydis:

Vieno didžiausių Lietuvoje koncernų „Achemos grupė“ pagrindinė akcininkė Lyda Lubienė teisme siekia panaikinti Jonavos trąšų gamintojos „Achemos“ sprendimą skirti paramą ledo ritulio komandai „Žalgiris“ ir priteisti sprendimui pritarusių įmonės valdybos narių jau išmokėtus 579,2 tūkst. eurų.

L.Lubienės ieškinį nagrinėjantis Vilniaus apygardos teismas kovo 23 dieną pritaikė laikinąsias apsaugos priemones - areštavo tuometiniams „Achemos“ valdybos nariams Romualdui Žadeikai, Tautvydui Misiūnui, Kasparui Jurgelioniui ir Jonui Kaminskui priklausančio 579,2 tūkst. eurų vertės turto, BNS patvirtino L.Lubienės advokatas Gintaras Balčiūnas.
Teismo sprendimas įsigaliojo nuo jo priėmimo dienos, tačiau gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Anot G.Balčiūno, L.Lubienė teismo prašo panaikinti „Achemos“ valdybos sprendimą dėl paramos ledo ritulio klubui, buvusio „Achemos“ valdybos pirmininko R.Žadeikos išduotą garantinį raštą dėl paramos skyrimo, o jau išmokėtas lėšas priteisti iš šį sprendimą palaikusių bendrovės valdybos narių.

„Achemos grupės“ smulkiųjų akcininkų ir L.Lubienės ginčai teismuose prasidėjo rugpjūčio pabaigoje, kai į teismą kreipėsi 13 ieškovų, prašydami akcininkų sutarties nutraukimą pripažinti neteisėtu ir priteisti nuostolius. Atsakydama į smulkiųjų akcininkų reikalavimą dėl 227 mln. litų (35,7 mln. eurų) kompensacijos, L.Lubienė iš jų pareikalavo pusės milijardo litų (maždaug 145 mln. eurų) žalos atlyginimo už netinkamą koncerno valdymą.

L.Lubienė kartu su dukra Viktorija Lubyte valdo daugiau kaip 52 proc. „Achemos grupės“ akcijų, 11,625 proc. - Jūratė Žadeikienė, po 7 proc. - Jonas Sirvydis ir M.Kaminskienė, 4,75 proc. - Arūnas Laurinaitis, 0,5 proc. - Adomas Žadeika.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Matosi

Matosi portretas
sergama trumparegyste ir s...protyste. Deja.

AK

AK portretas
Dar nežinia ar be jokios naudos. Bet jiems buvo pavesta dirbti įmonės labui, tad tokia atsakomybė reikalaujama teisingai.

Ir

Ir portretas
visiškai teisingai daro, nes pinigėlius, kokie jie bebūtų, reikia uždirbti ir tikslingai investuoti, o ne, be jokios naudos, pavėjui paleisti...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių