Kiaulių augintojų asociacijos direktorius: šiandien galvojame apie išlikimą

Lietuvoje nesukuriamos sąlygos tam, kad kiaulininkystės šaka taptų patraukli ūkininkams, sako Kiaulių augintojų asociacijos direktorius Algis Baravykas.

Pasak jo, šiandien šalyje yra daug smulkių kiaulių laikytojų, kurie rinkoje yra nekonkurencingi.

„Šiandien turime tokią struktūrą kiaulininkystėje, kai labai daug smulkių laikytojų, kurie yra nekonkurencingi rinkoje. (...) Šitie ūkiai labai sparčiai nyksta ir jų produkcija yra nesuperkama (...). Kitame gale turime nedaug stambių, specializuotų ūkių, kurie vos kvėpuoja, nes turi atlaikyti sudėtingą konkurenciją iš ES šalių. (...) Apie plėtrą šiandien negalvojame, galvojame apie išlikimą“, – laidoje „Delfi 11“ sakė A. Baravykas.

Jo teigimu, Lietuvoje nesukuriamos sąlygos, kad kiaulininkystė taptų patraukli ūkininkams, todėl šie susikoncentravę į augalininkystę.

„Mes nesukuriame sąlygų, kad kiaulininkystės šaka būtų patraukli ūkininkams. Jiems šiandien apsimoka daugiau agronominiai dalykai, kai yra dideli laukai, (...) technikos įsigijimas yra ganėtinai nesudėtingas. Daugiausia ūkininkai susikoncentravę į augalininkystę. Užsiimti gyvulininkyste reikia papildomai kvalifikuotų darbo rankų, reikia labai specializuotų žinių“, – laidoje sakė Kiaulių augintojų asociacijos direktorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
čia turima omenyje valstybę valdančius

dieduks

dieduks  portretas
lenku pasiula viska daro. As auginciau parsiokus ,bet valdzia uzdraude ,parsiokas turi turet tokias pat salygas kaip ir as,kaime daug jaunu seimu augintu ,bet musu liurbiai uzdraude .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių