Interaktyvus Lietuvos architektūros žemėlapis plečia auditoriją

  • Teksto dydis:

Jau penktus metus vystomas Interaktyvus Lietuvos architektūros žemėlapis – gyvoji šiuolaikinės Lietuvos architektūros enciklopedija, kurią pildo Kūrybinių industrijų parkas  „Architektūros centras“, remiamas Lietuvos kultūros tarybos, „Exterus“, „Wienerberger“, „Knauf“.

Joje pristatomi nuo Nepriklausomybės atkūrimo pradžios (nuo 1991 m.) menininkų sukurti darbai: visuomeniniai ir administraciniai, individualūs gyvenamieji ir daugiabučiai, tiltai ir skverai, – visa, kas mus supa ir kas mums svarbu. Lankytojai gali virtualiai susipažinti su objektu per nuotraukas ir brėžinius, perskaityti glaustą informaciją. Informacinė bazė nuolatos pildoma: šiais metais ji praplėsta dar keturiasdešimčia objektų.

Tinklapis naudingas, nes čia telkiasi informacija apie mūsų miestus, jų kūrėjus – architektus. Jis aprėpia jau ne vieną dešimtmetį, ir galima stebėti tam tikrus pokyčius gimtojo krašto architektūroje, iš laiko perspektyvos vertinti Nepriklausomos Lietuvos periodo statinius.

Šiais metais Interaktyvus Lietuvos architektūros žemėlapis žengė technologiškai naują žingsnį – per mobiliąją svetainę pasiekė ir išmaniuosius įrenginius mėgstančius lankytojus. Tad be nuolatinio informacijos pildymo, patobulėjo ir jo techniniai parametrai: nuo šiol interneto svetainėje lengvai pasiekiamas ir patogus visiems, draugaujantiems su informacinėmis technologijomis. Ir itin pravartus, ypač tais atvejais, kai paliekamos darbo, namų vietos ir iškeliaujama po Lietuvą. Tam sukurtos visos priemonės: lojalus, t. y. prisiregistravęs tinklapio lankytojas gali susikurti mėgstamų architektūrinių objektų sąrašą, o labiausiai patikusius sudėlioti į maršrutus po visą Lietuvą ir nuosekliai juos aplankyti... vietoj GPS imtuvo pasitelkęs išmanųjį telefoną ar planšetę ir, suprantama, tinklapį.

Savo dvasia Interaktyvus Lietuvos architektūros žemėlapis – tai akstinas domėtis, keliauti, pažinti šiuolaikinę Lietuvos architektūrą ir susidraugauti su ja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių