Giraitės ginkluotės gamyklą tikimasi parduoti bent už 5 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Mažo kalibro amuniciją gaminančią Giraitės ginkluotės gamyklą valstybė tikisi parduoti ne mažiau kaip už 5,032 mln. eurų. Įmonė bus parduodama tik nacionalinio saugumo interesus atitinkančiam investuotojui. Įmonės vadovas sako neabejojantis, kad susidomėjusių gamykla bus.

„Tai aišku, kad bus besidominčių, be jokios abejomės“, - BNS sakė Giraitės ginkluotės gamyklos direktorius Aleksandras Nikonovas.

Tačiau informacijos apie investuotojus, kurie galėtų dalyvauti gamyklos privatizavime, jis sakė neturintis.

„Aš neturiu šitos informacijos, nes viskas eina per Turto banką, per įmonę nieks neina (....) Tikrai nieko nežinau, visa informacija yra Turto banke“, - tvirtino A.Nikonovas.

Su Turto banko, kuris paskelbė pradinę 100 proc. valstybės saugumui svarbios įmonės akcijų paketo pardavimo kainą, Privatizavimo skyriaus viršininku Jonu Niaura BNS trečiadienį nepavyko susisiekti.

Potencialių pirkėjų paraiškos bus priimamos nuo kovo 18-os iki balandžio 27 dienos, o vokai bus atplėšiami balandžio 28 dieną.

Reikalavimai investuotojui numato, kad per paskutinius 10 metų jis turėjo gaminti ginkluotę, jo metų apyvarta per 5 metus - ne mažesnė kaip 20 mln. eurų, o vidutinis grynasis turtas - ne mažesnis, kaip Giraitės gamyklos (4,92 mln. eurų).

Gamyklos pirkėjas turės nekeisti jos pagrindinės veiklos be Turto banko sutikimo, kol bus grąžinta bendrovės skola Finansų ministerijai, vienerius metus išsaugoti ne mažiau kaip 90 proc. darbo vietų, per dvejus metus - investuoti į įmonę (didinant bendrovės įstatinį kapitalą) ne mažiau kaip 4,6 mln. eurų.

Gamyklos pardavimo pajamos pirmąjį 2015 metų pusmetį, palyginti su 2014-ųjų tuo pat laiku, padidėjo daugiau kaip 5 kartus iki 2,679 mln. eurų, grynasis pelnas - 12,8 karto iki 521,9 tūkst. eurų. Jos skola Finansų ministerijai birželio pabaigoje siekė 13,636 mln. eurų.

2000 metais įkurta gamykla veikia Kauno rajone, Vijūkuose. Nuo 2006 metų daugiau nei 90 proc. produkcijos įmonė parduota NATO ir kitų šalių karinėms pajėgoms, specialiosioms struktūroms ir kitoms institucijoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

otto

otto portretas
O kiek kainavo šios gamyklos statyba?

Matyt jau zino

Matyt jau zino portretas
'Rusai nepuls'todel parduoda... O ir xoxolams jau greit nereiks soviniu

nu

nu portretas
cia kaip su independensu...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių