COVID-19 nustatytas įmonės „Penkių kontinentų bankinės technologijos“ darbuotojams

  • Teksto dydis:

„Penkių kontinentų“ grupės įmonėje „Penkių kontinentų bankinės technologijos“ nustatyti penki COVID-19 atvejai. Apie tai informuotas Nacionalinis visuomenės sveikatos centras. Įmonių grupės administracija seka situaciją ir nuolat konsultuojasi su visuomenės sveikatos specialistais dėl tolesnių koronaviruso prevencijos veiksmų.

Kaip praneša įmonės atstovai, po pirmo patvirtinto COVID-19 atvejo sekmadienį buvo skubiai atlikta viso aukšto, kuriame dirba minėti darbuotojai, patalpų dezinfekcija specialiomis antivirusinėmis priemonėmis, darbuotojai nuo pirmadienio išsiųsti dirbti nuotoliniu būdu. Buvo pasirūpinta jų maitinimu – maistas pristatomas iš įmonių grupės kavinės darbuotojams į namus. Nustatyti visi galimai kontaktavę su užsikrėtusiais darbuotojais asmenys, pastariesiems atlikti COVID-19 testai, kuriuos apmokėjo įmonių grupė.

„Daugėjant užsikrėtimo atvejų visoje šalyje, ypač sostinėje, iš namų jau dirba dauguma grupės darbuotojų, išskyrus tuos, kurie negali dirbti nuotoliniu būdu dėl savo darbo specifikos. Likusieji darbuotojai, pavyzdžiui, bankomatus aptarnaujantys specialistai arba į namus pas gyventojus vykstantys „Penki“ tinklo inžinieriai dirba laikydamiesi visų nustatytų saugumo reikalavimų – dėvi kaukes, reguliariai plauna ir dezinfekuoja rankas, matuojasi temperatūrą naudodamiesi stacionariu termovizoriumi, įrengtu prie centrinio įėjimo, laikosi saugaus atstumo“, – rašoma bendrovės pranešime.

COVID-19 prevencijos reikalavimai praėjusios savaitės pabaigoje sugriežtinti ne tik visose keturiose grupės įmonėse Lietuvoje, bet ir antrinėse bendrovėse svetur – Latvijoje, Estijoje, Sakartvele, Kirgizijoje, Kazachstane, Azerbaidžane ir Uzbekijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių