Avarija „Kaišiadorių paukštyne“: nuotekomis užterštas gruntas

  • Teksto dydis:

Dėl penktadienio rytą „Kaišiadorių paukštyne“ įvykusios avarijos nuotekomis buvo užterštas gruntas, pranešė Aplinkos ministerija.

Paaiškėjo, kad dėl gedimo magistralinėje paukštyno gamybos nuotekų trasoje visoje sistemoje sukilo gamybos nuotekos, kurios per lietaus nuotekų išleistuvą nubėgo į gruntą šalia esančioje paukštyno teritorijoje.

Aplinkos ministerijos Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento Kaišiadorių rajono agentūros inspektoriai nustatė, kad nuotekos pradėjo bėgti apie 8.30 val., po poros valandų tarša nutraukta. Pareigūnai paėmė mėginius laboratorinei kontrolei atlikti, nustatinėjamas išbėgusių į aplinką gamybinių nuotekų kiekis, bus skaičiuojama aplinkai padaryta žala.

Žemės paviršiuje susikaupusios nuotekos surinktos ir išvežtos į Kaišiadorių paukštyno valymo įrenginius.

Patikrinus Kaišiadorių paukštyno mėšlidę, nustatyta, kad joje kartu su atvežtu mėšlu išverstos ir šalutinių gyvūninių produktų liekanos. Ministerija praneša, kad už šiuos pažeidimus atsakingi asmenys bus patraukti administracinėn atsakomybėn.

Bendrovės „Kaišiadorių paukštynas“ generalinis direktorius Gytis Kauzonas tvirtina, kad įvykus avarijai iš karto buvo imtasi veiksmų.

„Balandžio 1-osios ryte įvyko avarija paukštyno nuotekų surinkimo sistemoje. Apie įvykį iš karto informuota Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento Kaišiadorių rajono agentūra. Identifikavus, kad pagrindinė nuotekų surinkimo magistralė, vedanti iš skerdyklos į įmonės pirminius valymo įrenginius, kemšasi, nedelsiant imtasi avarijų rizikos planuose numatytų priemonių situacijai sureguliuoti ir nedelsiant avarijos pasekmės likviduotos,“ – teigia G. Kauzonas.

Paukštyno vadovas pabrėžia, kad siekiant išvengti gamybinių nuotekų persipylimo ir galimo patekimo į aplinką, nedelsiant buvo pristabdytas ir skerdyklos darbas, nuotekų surinkimo sistemoje ir šuliniuose kylančias nuotekas imta išsiurbinėti ir iki nuotekų valyklos transportuoti pasitelkus specialų transportą.

Anot bendrovės vadovo, visos avarijos metu į aplinką patekusios nuotekos susiurbtos specialiu transportu ir pervežtos į nuotekų valymo įrenginius. Avarijos metu susidariusi tarša likviduota, padariniai pašalinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Gigantiški vištynai ir propaganda. Be propagandos: kaip D.Grybauskaitė sunaikino Lietuvos kaimą: Reaguodama į Rusijai D.Grybauskaitės ir kitų pernelyg piktų Vakarų veikėjų paskelbtas ES sankcijas dėl veiksmų Ukrainoje, 2014 metų rugpjūtį Rusija paskelbė embargą maisto ir žemės ūkio produkcijai iš ES ir kai kurių Vakarų šalių. Vien Lietuvos pieno gamintojai dėl embargo ir pasaulinės pieno sektoriaus krizės per metus patiria iki 100 mln. eurų nuostolių. Kaip matome, dėl embargo smarkiai nukentėjo Lietuvos ūkininkai ir perdirbėjai, kurie į Rusiją eksportavo iki 50 proc. produkcijos (nurodyta čia). Lietuvos kaime lieka tik grūdų gamyba, bet grūdų gamybai reikia labai mažai darbo jėgos, užtenka sėjamųjų ir kombainų. Žmonės Lietuvos kaime nebereikalingi. Turime skirstytis. Ar gali D.Grybauskaitė ką nors čia pakeisti? Gali, nes tokie nutarimai ES priimami konsensuso būdu. Bet D.Grybauskaitė nenori. (mokslas-studijos-ekonomika)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių