Verslas ragina aukoti pirmosios pagalbos vaistinėles, remti Ukrainoje likusius vaikus

  • Teksto dydis:

Socialiai atsakingas verslas siūlo neišmesti senųjų vaistinėlių, taip pat aukoti naujas – jos gali pagelbėti už savo laisvę kovojančiai Ukrainos tautai. Sveikatos apsaugos ministerija trečiadienį pranešė, kad dėl situacijos Ukrainoje perkelia terminą (iki 2023 m. sausio 1 d.), iki kada automobiliuose reikės naujų pirmosios pagalbos rinkinių komplektacijų.

„Matydami, jog žmonės aktyviai perka naujos komplektacijos pirmosios pagalbos rinkinius, raginame vairuotojus nelikti abejingus tragedijai Ukrainoje, kuriai trūksta vaistų, kitų medicinos priemonių.

Kviečiame prisidėti prie akcijos – atneškite nebenaudojamą vaistinėlę į mūsų salonus ir čia palikite, taip pat galite nupirkę padovanoti ir naują. Visos suneštos vaistinėlės kiekvieną penktadienį bus vežamos į Ukrainą. Pirmasis gabenimas vyks jau šį penktadienį, kovo 4 dieną, – sakė prekybos centro internete „Varlė.lt” vadovas Marius Butauskas.

„Be to, pirkdami internetinėje parduotuvėje, prekių krepšelyje rasite galimybę paaukoti Ukrainos vaikams, kurie prarado saugią ir ramią šiandieną. Visos jūsų paskirtos lėšos atiteks organizacijai “Gelbėkit vaikus„ , kuri rūpinasi Ukrainoje likusiais vaikais“, - sakė M. Butauskas.

SAM primena, kad pirmosios pagalbos rinkinyje, skirtame automobiliams ir geležinkelių transportui, atsiranda spaudžiamasis tvarstis, ledo maišeliai, turniketai (skirti arteriniam kraujavimui stabdyti) ir vienkartinė veido kaukė gaivinimui (dirbtiniam kvėpavimui atlikti).

Vairuotojai, turintys pirmosios pagalbos rinkinius, atnaujintus po 2020 metų sausio 1 dienos, turi tik pasipildyti savo vaistinėlių rinkinį dviem turniketais.

Jei vaistinėlės rinkinys pirktas anksčiau minėtos datos, vairuotojas privalo įsigyti naują rinkinį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių