V. Vasiliauskui neaišku, koks bus siūlomas banko turto mokestis

Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas sako, kad kol kas jam nėra aišku, koks bus siūlomas banko turto mokestis.

„Kokio dizaino bus mokestis – man taip ir nėra aišku. Jeigu aktyvų, tai nuo turto dalies. Aktyvuose trys ketvirtadaliai yra paskolos, tai reiškia, nuo paskolų bazės 0,4 proc. punkto. Mano galva, turint omeny koncentracijos laipsnį mūsų bankinio sektoriaus, tai yra akivaizdus kanalas mokesčio pavertimui į papildomas palūkanas paskoloms arba dar labiau mažesnes palūkanas už indėlius“, – laidoje „DELFI Diena“ teigė V. Vasiliauskas.

Jo teigimu, negalima lyginti bankinių sistemų tarp šalių, todėl reikėtų nuspręsti, kokios mokesčių sistemos norime.

„Lietuvos bankas šioje vietoje yra labai nuoseklus. Mes nuo pat šios Vyriausybės kadencijos pradžios labai aiškiai laikėmės pozicijos: kolegos, žiūrėkime sistemiškai ir imkime visą sistemą, ir ten žiūrėkime, ką galime padaryti. (...) Mano galva, jei kalbėt apie banko apmokestinimą, tai tokio apmokestinimo tikslas turėtų būti ne fiskalinis, o tam tikras reguliacinis“, – DELFI teigė V. Vasiliauskas.

ELTA primena, kad Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) teikiamu projektu siūloma nustatyti 0,4 proc. metinį tarifą bankų aktyvams.

Lietuvos bankų asociacija tikina, kad siūlomas bankų turto mokestis reikšmingai pabrangins paskolas gyventojams bei verslui ir kitas finansų įstaigų paslaugas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Turto vertintojas vasiliaskui

Turto vertintojas vasiliaskui portretas
Už tave turite, cento neduočiau....

>...

>... portretas
sakote teisybę. Ale-bet-tačiau tai tik utopija. Užsienio rykliai Es jur.asmenyje, tikrai neleis kažkokiai tai nykštukinei valstybėlei būti savarankiškai ir finasine prasme turėti savo valstybinius bankus.Aišku kap dieną kad karvutė (Lietuva) duodanti kad ir mažą, bet nuolatinę auksinę čiurkšlę, yra labai reikalinga užsienio bankams. Nurimkit - Lietuvos bankas (o ne šitas juokingas, su Vasiliausku..:D) nužudytas galutinai ir tikrai greit neprisikels

Pareiškimas:

Pareiškimas: portretas
vasiliauskai, esu pasipiktinęs tavo pirmininkaujamos Lietuvos banko tarybos darbu. Nematau, kad ji dirbtų Tautai-matau tik kad ji yra neveikli ir neįgali, kai liečiamos tokios sritys kaip Lietuvos viešojo sektoriaus interesai, piktybinis užsienio bankų savivaliavimas ir visiškas lietuvių nesaugumas sprendžiant Skandinavijos(ar kitų) bankų darbą Lietuvos žmonių atžvilgiu.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių