V. Vasiliauskas apie laikiną Darbo kodekso keitimą: dabar tam ne laikas

Šiuo metu nėra tinkamas laikas stabdyti kai kurias Darbo kodekso nuostatas, mano Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas.

„Manau, kad ne (ne laikas stabdyti kai kurias Darbo kodekso nuostatas. – ELTA). Reikia suprasti vieną paprastą dalyką – darbo vietos yra tai, kuo turėtų būti suinteresuoti ir darbdaviai, nes darbuotojas, visų pirma, yra ir vartotojas. Mano galva, čia turi būti dedamos pastangos, kad darbo vieta būtų išsaugota. Mūsų Darbo kodeksas yra pakankamai subalansuotas, ir dabar ne laikas apie tai galvoti“, – „Žinių radijo“ laidoje „Verslo pozicija“ sakė V. Vasiliauskas.

Darbdaviai siūlo laikinai keisti Darbo kodeksą. Prašoma galimybių palengvinti darbuotojų atleidimą, sutrumpinti įspėjimo terminus, atsisakyti išeitinių išmokų, leisti darbdaviui vienašališkai keisti darbuotojo darbo funkcijas, paliekant darbo užmokestį, nustatyti, kad darbo dienos trukmė, neįskaitant viršvalandžių ir darbo pagal susitarimą, gali būti 12 valandų ir kt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Riebus

Riebus portretas
Žandai plyšta Pasakos"trys druckiai"personažas vienas iš Jų! Kiaulės akys Tokiam gali ant galvos myst Visvien sakys lietus lyja!

Romualdas

Romualdas portretas
Kažkaip nesitiki, kad tai kalba bankininkas ,o gal pas jį kitokie sumanimai ?,juk jis turtingųjų atstovas ,kaip tai vertinti? .Tiesiog akivaizdu, bet netikėtina.

sis

sis  portretas
zioplys tik vieta uzima,o covinuotiems reiktu aplankyt tokius verslini kus ar seimos narius pasikalbejimui,kur suo pakastas .
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių