Švenčių dienomis nebus vykdomi didesnės apimties tarpbankiniai mokėjimai

Šventiniu laikotarpiu didžiuosiuose Lietuvos bankuose momentiniai mokėjimai bei pervedimai bankų viduje bus vykdomi kaip įprasta, tačiau didesnės apimties tarpbankiniai mokėjimai bus įskaityti tik artimiausiomis dienomis po švenčių.

Kaip Eltai teigė SEB banko atstovė žiniasklaidai Ieva Dauguvietytė-Daskevičienė, gruodžio 24–26 dienomis bei sausio 1 dieną be trukdžių bus galima vykdyti momentinius mokėjimus, kai disponuojama lėšomis iki 15 000 eurų. Momentinius mokėjimus bus galima pervesti į sąskaitas „Swedbank“, „Citadele“, Šiaulių banke, „Paysera LT“ ir daugelį užsienio bankų, priimančių tokio tipo mokėjimus.

SEB taip pat informavo, kad lėšas iš kito banko švenčių metu SEB banko klientai galės gauti, jei siuntėjo bankas taip pat teikia momentinių mokėjimų paslaugą.

Jei pervedama suma viršys 15 000 eurų, lėšos bus pervedamos į momentinių mokėjimų nepriimantį banką ar bus kita negu eurais valiuta, pinigai į gavėjo sąskaitą bus įskaityti kitą darbo dieną po švenčių dienos.

Lėšos į sąskaitas SEB banke ir iš jų (jei ir mokėtojas, ir gavėjas yra banko klientai) bus pervedamos kaip įprastai ir įskaitomos iš karto.

Tuo tarpu „Swedbank“ atstovas spaudai Saulius Abraškevičius Eltai pažymėjo, kad gruodžio 24–27 dienos, taip pat ir sausio 1–3 dienos yra nedarbo dienos Lietuvoje, todėl šiomis dienomis „Swedbank“ vykdys ne visus tarpbankinius pervedimus.

Visgi momentinius mokėjimus bus galima atlikti visomis švenčių dienomis į SEB, Šiaulių banko, „Citadele“, „Paysera“ ar kitų mokėjimo įstaigų, prisijungusių prie momentinių mokėjimų sistemos, sąskaitas.

„Swedbank“ primena, kad momentinis mokėjimas vykdomas, jei yra pateiktas per „Swedbank“ išmaniąją programėlę arba interneto banke pasirinkus formą „Naujas pervedimas“, mokėjimo suma neviršija 15 000 eurų ir nėra reikalingas antro asmens patvirtinimas.

„Swedbank“ atstovas taip pat pažymi, kad pervedimai „Swedbank“ viduje bus vykdomi kaip įprasta.

Tuo tarpu „Luminor“ bankas praneša, kad gruodžio 24–25 dienomis bei sausio 1 dieną pervedimai eurais ir kita valiuta į kitus Lietuvoje ir užsienio šalyse registruotus bankus vykdomi nebus.

Vis dėlto minėtomis dienomis pervedimai banko viduje bus vykdomi įprasta tvarka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių