A. Šemeta: Lietuvos galimybės įsivesti eurą atrodo neblogai

Lietuva turi neblogas galimybes įsivesti eurą, teigia už mokesčius atsakingas eurokomisaras Algirdas Šemeta.

„Lietuvos padėtis atrodo neblogai, ir reikia tikėtis, kad bus padaryti visi veiksmai ir sprendimas bus toks, kokio Lietuva tikisi, bet šiandien konkretaus sprendimo tikrai dar negalima pasakyti“, - ketvirtadienį Briuselyje žurnalistams sakė A.Šemeta.

Jis teigė kol kas negalintis pasakyti, kokia bus Europos Komisijos ataskaita birželį apie Lietuvos galimybes įsivesti eurą nuo 2015 metų.

„Labai norėčiau pasakyti, koks bus tos ataskaitos turinys, bet tikrai šiandien negaliu to padaryti. Bet turbūt beveik niekam nekyla abejonių, kad Lietuva yra pajėgi įvykdyti skaitmenines Mastrichto kriterijų reikšmes ir tai turbūt turint omeny, kad jau dabar gyvename balandį, o ataskaita bus pateikta birželį, tai čia turbūt kažkokių netikėtų įvykių neturėtų įvykti“, - kalbėjo A.Šemeta.

„Tačiau, be abejo, yra labai svarbu, ir to reikalauja ir Mastrichto sutartis, kad visi kriterijai būtų įvykdyti tvariai, ir šiuo metu Komisijos tarnybos ir vertina tų kriterijų vykdymo tvarumą“, - pridūrė eurokomisaras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sotvarinskovasno

sotvarinskovasno portretas
euras bus sausio 1

Prokuroras ir LRT visiškai nusikalba apie „mailiaus“ bylą

Prokuroras ir LRT visiškai nusikalba apie „mailiaus“ bylą portretas
Prokuroras ir LRT žurnalistai visiškai nusikalba straipsnyje (kuri paskelbė ir rodė laidą per televiziją LRT naujienų tarnyba 2014.04.02, žurnalistas Giedrius Vitkauskas) apie „mailiaus“ bylą: citata - "Esą finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos surinkti įrodymai atskleidžia, kad teisiamieji melavo norintys auginti žuvų mailių." Prokuroras ir žurnalistai turėtų suprasti, kad, jei "melavo norintys auginti" (nors nieko panašaus nebuvo, priešingai - tai prokuroras ir žurnalistai meluoja, gal jie gali paaiškinti, kuo remiantis jie tai teigia?), tai dėl to negautų jokios paramos (niekas iš anksto, nepradėjus auginti žuvų ES ir LR biudžeto paramos niekada nesuteikia), o, jei negautų jokios paramos, tai kodėl toks protingas prokuroras ir tokie protingi žurnalistai kaip papūgos "kaltina pasisavinimu"? Kaip galima pasisavinti tai, ko nėra? Kvailių skaičius - begalinis. Bet kvailių dienos jau baigiasi....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių