Seimo nariai nori dar griežtinti alkoholio prekybos priežiūrą

  • Teksto dydis:

Seimo nariai siūlo nuo 2020 metų gegužės dar labiau griežtinti alkoholio prekybos priežiūrą.

Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento pareigūnams siūloma leisti atlikti kontrolinius pirkimus, nepranešant apie tai iš anksto. Tokio pirkimo metu gali būti daromi vaizdo ir garso įrašai.

Laikinoji departamento vadovė Gražina Belian BNS teigė, kad kai kuriais atvejais galima įspėti prekybininkus apie patikrą, pavyzdžiui, tikrinant dokumentus. 

„Bet įsivaizduokime, kad gauname skundą dėl prekybos draudžiamu laiku, naktį. Įsivaizduokite, ateinu ir sakau, aš tokia ir tokia, iš ten ir ten, tikrinsiu, ar neparduodate draudžiamu laiku. Ir koks bus mano tikrinimo efektyvumas. Nulinis. Pardavėjas žino, kad yra tikrinamas ir tų draudžiamų veikų neatliks“, – teigė G. Belian.

Pataisos iniciatoriai sako, kad toks leidimas palengvins pažeidimų tyrimo eigą, nebereikės į tyrimą įtraukti kitų institucijų, pavyzdžiui, policijos. 

Tokią pataisą Seime registravo „valstiečių“ frakcijos atstovė Aurelijus Veryga ir Laimutė Matkevičienė, konservatorių – Raimundas Martinėlis, liberalų – Jonas Varkalys, socialdemokratų – Algirdas Sysas ir "Lietuvos gerovei" – Algimantas Dumbrava.

Teisės atlikti kontrolinius pirkimus prieš tai neįspėjant prekybininko departamentas neteko nuo 2017 metų lapkričio, kad įsigalioję Viešojo administravimo įstatymo pakeitimai kontrolinius pirkimus neįspėjus pardavėjo leido tik tam tikrais atvejais. Tačiau departamento pareigūnai negalėjo atlikti tokių patikrinimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

T

T portretas
Pries parduodant alkoholi nesvarbu ar tai aukstas sr zemas zmogus jeigu jis neturi barzdos prasyti dokumenta is karto o ne kad zemas zmogus nors jis uz ta didesni daug vyresnis ir is jo praso dokumento cia tikrad pazeminimas pries pirkeja

R

R portretas
Kada seimas pradės rimtai dirbti????...O praėjo jau 30 metų...

Renatai ,

Renatai ,  portretas
ar policijai pranešėte ? O, kad be policijos galėtų tikrinti ir kiti atsakingi asmenys , manau tam ir siūloma - BE PRANEŠIMO APIE TIKRINIMĄ , ateiti ir patikrinti . Kaip gali pagauti ,,snarglinę,, pardavinėjančią alkoholį , jei PRIVALAI PRANEŠTI ,kad ateini ? Jie nieko nebijo , nes tikrintojai jų nepagauna ir kaip gali ,,gerai ,, dirbantį uždaryti ? Pradėkite galvoti kokius ,,,naudingus ,, įstatymus buvo priėmę buvę valdžiose , tie , kurie dabar dergia ,, valstiečius ,,
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių