Prezidentūra apie ekonomikos skatinimo plano įgyvendinimą: šiek tiek vėluojame

Reali ekonomikos skatinimo plano parama šiuo metu tik pradeda pasiekti įmonių sąskaitas, o tai – didelis jo trūkumas, sako prezidento patarėjas, Ekonominės ir socialinės politikos grupės vadovas Simonas Krėpšta.

„To plano (ekonomikos skatinimo – ELTA) vienas iš pagrindinių trūkumų – realus jo veikimas, ta parama (...) šiuo metu tik pradeda pasiekti gyventojų pingines ir įmonių sąskaitas. (...) Kitos šalys čia mus lenkia. Turime pavyzdžių iš Latvijos ir Estijos, pavyzdžiui, apie likvidumo pagalbą, kuri teikiama per bankų sistemą, ji ten jau veikia ir įsibėgėjusi prieš kelias savaites. Likvidumo sistema Lietuvoje startuos šią savaitę. Šiek tiek vėluojame“, – „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ sakė Prezidentūros atstovas.

Jo teigimu, minėtą ekonomikos gelbėjimo planą būtina nuolat peržiūrėti.

„Ekonomikos skatinimo planas turi būti peržiūrimas nuolatos ir jis turi adaptuotis prie besikeičiančios situacijos“, – pridūrė S. Krėpšta.

Patvirtintas ekonomikos skatinimo planas leidžia Vyriausybei skolintis iki 5 mlrd. eurų. Praėjusią savaitę Finansų ministerija pranešė, kad Lietuvą netrukus pasieks 1,5 mlrd. eurų skolintų lėšų iš tarptautinių finansų institucijų. Lėšos bus skiriamos užtikrinti valstybės iždo likvidumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
Lietuvos priešai , tegu pasigiria kiek jau Lietuva patyrė nuostolių , kad Lietuvos priešas arba durnius ministras aurelijus veryga įleido į šalį biologinio viruso nešiotojus , kad padaryti Lietuvai kuo didesnę žalą
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių