Prezidentas grąžino Seimui svarstyti Prekybos, pramonės ir amatų rūmų pataisas

Prezidentas Gitanas Nausėda, vadovaudamasis Konstitucija, pasirašė dekretą, kuriuo grąžina Lietuvos Respublikos Seimui svarstyti Prekybos, pramonės ir amatų rūmų pataisas.

Pasak šalies vadovo, Seimo 2019 m. liepos 9 dieną priimtas įstatymas, numatantis prekybos, pramonės ir amatų rūmų teisę panaudos pagrindu naudotis valstybės ir savivaldybių turtu, prieštarauja konstituciniams atsakingo valdymo ir racionalaus valstybės turto tvarkymo principams.

„Valstybės turtas turi būti valdomas racionaliai, užtikrinant, kad jis bus naudojamas visuomenės poreikiams, – sakė prezidentas G. Nausėda. – Negali būti taip, kad naudą gautų tik atskiros visuomenės grupės ar pavieniai asmenys“.

Valstybės ir savivaldybių turto valdymo, naudojimo ir disponavimo juo įstatymas numato galimybę valstybės turtą patikėjimo teise perduoti juridiniams asmenims tik išimtiniais atvejais, kai įstatymai jiems priskiria valstybines funkcijas. Tuo metu regioniniai prekybos, pramonės ir amatų rūmai vienija ekonomine veikla užsiimančius asmenis, o pagrindinis jų veiklos tikslas yra įgyvendinti verslo savivaldos principus.

Šalies vadovas pabrėžė, kad, turėdami galimybę neatlygintinai naudotis valstybės ir savivaldybių turtu, prekybos, pramonės ir amatų rūmai gali įgyti konkurencinį pranašumą prieš kitus ūkio subjektus, kurie tokios galimybės neturi. Tai gali būti laikoma neleistina valstybės pagalba privačiam verslui, kurią draudžia ES teisės aktai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

gal

gal portretas
uzteks judint kaimyno motinas su internetu igriso tos nesamones mano kaimyno motina numire bet niekas netriubina ant viso svieto.......

v.

v. portretas
pats darinys yra bilibirda, išvis nereikia tos trijulės.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių