Pavasarį bus purškiami 6 tūkst. hektarų miškų ploto

Pajūrio ir Varėnos pušynus užpuolus vienuoliui verpikui, šį pavasarį planuojama nupurkšti beveik 6 tūkst. hektarų miškų ploto.

Kaip Eltą informavo Valstybinių miškų urėdija (VMU), šiemet Valstybinė miškų tarnyba pakartotinai vykdys purškimus Juodkrantės ir Stalų girininkijose, kur verpikas vienuolis, nors ir nupurškus numatytus plotus, išplito į gretimus. Be to, buvo aptikti nauji židiniai tose vietose, kur jų anksčiau nebuvo.

2020 metų pavasarį purškimus numatoma vykdyti Veisiejų regioninio padalinio Stalų ir Veisiejų girininkijose 1,6 tūkst. ha plote, Varėnos regioninio padalinio Marcinkonių ir Perlojos girininkijose 1,9 tūkst. ha plote, Kretingos regioninio padalinio Juodkrantės ir Nidos girininkijose 2,4 tūkst. ha plote.     

Valstybinių miškų urėdijos specialistai taip pat įvertino ir Kuršių nerijoje žievėgraužio tipografo daromą žalą pušynams. Nors pernai rugsėjį Juodkrantėje buvo atlikti atrankiniai sanitariniai kirtimai, šią žiemą apžiūrint kirtavietes vėl pastebėti naujai kenkėjų apnikti medžiai. Dėl šiltos žiemos gruodžio mėnesį po žieve buvo randamos gyvos ir besimaitinančios žievėgraužio tipografo lervos. Šių kenkėjų žindiniai plinta ir tarp Juodkrantės raganų kalno medžių ir Juodkrantės sengirėje.

Prognozuojama, kad dėl labai karštos ir sausos vasaros bei šiltos žiemos, šis kenkėjas plis labai sparčiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ryz

ryz portretas
Miskai gal atsigaus , misku naikintojam sitas nepatiks

Paaagaaaliauuu..

Paaagaaaliauuu.. portretas
Neužtenka kad valdžiukai miškus išsijuose kerta, dar ir šitas parazitas kiek medžių nugalabijo! Dabar gal susitvarkys ir beliks tik valdžiagyvius sustabdyti

Nepatogus

Nepatogus portretas
Gaila medžių,gyvosios gamtos,bet verpikas vienuolis žmogui nepavojingas. O nuo erkių yra skiepai ir jūsų paslaugoms Endemik, kuri jau rankas trina iš artėjančio erkių sezono ir pasakiško pelno!!!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių