Paskolinote pinigų, o skolininkas – dingo? Teisininkas siūlo sprendimą

  • Teksto dydis:

Jei jau nutiko taip, kad paskolinote pinigų, o jie jums piktybiškai negrąžinami ir skolininkas – išvykęs, turėkite omeny, kad jau kurį laiką ieškojimo procesas yra supaprastintas, sako teisininkai.

Pasak advokato Roberto Naruševičiaus, pakankamai sudėtinga išieškoti skolas iš užsienyje esančio žmogaus, nes tai kainuoja didelius kaštus, tačiau esant tam tikrai procedūrai, kai tereikia užpildyti formą ir sumokėti mokestį, galimybė susekti skolininką ir bent jau blokuoti jo sąskaitas tampa paprastesnė.

„Tai veikia sėkmingai Europos Sąjungoje, išskyrus Daniją ir Jungtinę Karalystę. <...> Užpildoma forma, sumokamas mokestis ir kreipiamasi į valstybę, į kurią išvykęs skolininkas“, – sako advokatas. – Tarkime, byla yra pradėta Lietuvoje. Teismas, gavęs iš manęs tą formą, kreipiasi į užsienio valstybės [kurioje, manoma, yra skolininkas – LRT.lt] vykdomąsias institucijas – konkrečiai – antstolius, per juos gaunamos sąskaitos iš bankų. Turint tas sąskaitas galima labai lengvai jas blokuoti. <...> Su tais pinigais jis nieko negali daryti. Šios procedūros paprastumas yra tai, kad aš, turėdamas tą blokavimo įsakymą, galiu manipuliuoti jo pinigais“. 

Daugiau apie tai – pokalbio įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Niekam neskolink ir nereikes nervu gadinti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių