MONEYVAL: Lietuva geriau supranta pinigų plovimo ir terorizmo finansavimo riziką

  • Teksto dydis:

Lietuvos institucijos geriau supranta riziką, kurią šalyje gali kelti pinigų plovimas ir terorizmo finansavimas, ir ėmėsi atsakomųjų priemonių, todėl Lietuvai šioje srityje buvo suteiktas aukštesnis atitikties tarptautiniams reikalavimams reitingas, rašoma pirmadienį paskelbtoje ataskaitoje.

Pažangos vertinimą atlikęs Europos Tarybos kovos su pinigų plovimu ir terorizmo finansavimu priemonių įvertinimo ekspertų komitetas (MONEYVAL) išnagrinėjo įvairias teisėkūros, reguliavimo ir institucines priemones, kurių ėmėsi Lietuva siekdama pašalinti trūkumus, nustatytus 2018 metais komiteto paskelbtoje ataskaitoje.

2018 metais Lietuva, komiteto vertinimais, iš dalies užtikrino atitiktį Tarptautinės kovos su pinigų plovimu organizacijos (Financial Action Task Force, arba FATF) rekomendacijai dėl rizikos vertinimo. Tuo tarpu pirmadienį paskelbtoje ataskaitoje komitetas pripažino, jog šalis didžiąja dalimi vykdo šią rekomendaciją.

Lietuva iki šiol užtikrino visišką atitiktį 8-ioms iš 40-ies FATF rekomendacijų, kurios laikomos tarptautiniu kovos su pinigų plovimu ir terorizmo finansavimu standartu, nurodoma naujoje ataskaitoje.

Šaliai įgyvendinant dar 24 rekomendacijas, tebėra nedidelių trūkumų, o įgyvendinant likusias aštuonias rekomendacijas – didesnių trūkumų.

MONEYVAL sprendimu, Lietuvai ir toliau bus taikoma nuodugnesnio pažangos stebėjimo procedūra ir šalis toliau teiks ataskaitas apie pažangą stiprinant kovą su pinigų plovimu ir terorizmo finansavimų priemonių įgyvendinimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu joooooo...

Nu joooooo... portretas
Lietuvoj pensininkai savo porą šimtelių plauna skalbia net suprakaitavę, o iš to, kas liko išplovus, visus pasaulio teroristus remia... Davai Lietuvoj pensininkus iššaudom, sutaupytus pinigus bankams atiduodam, kad turėtų kuo klausimynų sudarinėtojams premijas dadurt, ir neliks terorizmo pasauly!

Tindi rindi

Tindi rindi portretas
Tai mes kai rusai - viską geriau suprantame. Ir beje, plauname ir plauname pinigus... Kitaip tariant, kaip lieps “pseudo politikai, vyriausybė ar prezidentas” taip ir bus. Ką darysi, svarbu, kad nepritrūktume ploviklio pinigams plauti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių