Ministrė: valstybės kompensuojamas darbuotojų testavimas – nuo kitos savaitės

Verslas jau kitą savaitę galės pradėti testuoti darbuotojus, o vėliau sulauks valstybės kompensacijų, sako ekonomikos ir inovacijų ministrė.

„Įmonės nuo kitos savaitės galės pradėti testuoti darbuotojus, kaupti sąskaitas ir pretenduoti į kompensacijas“, – trečiadienį Seimo Biudžeto ir finansų bei Ekonomikos komitetų bendrame posėdyje pranešė Aušrinė Armonaitė.

Pirmadienį ji sakė, kad verslas, testuodamas darbuotojus, vėliau galės užpildyti paraišką „Invegoje“ ir gauti kompensaciją.

Vyriausybė trečiadienį turėtų priimti sprendimą skirti 30 mln. eurų darbuotojų testavimui, o parama galės pasinaudoti smulkios ir vidutinės įmonės, kurių veiklą apribojo karantinas. Valstybė skirs 12 eurų už vieną greitąjį antigeno arba greitąjį serologinį antikūnų tyrimą.

Ekonomikos ir inovacijų ministerijos teigimu, už šias lėšas bus galima testuoti apie 100 tūkst. darbuotojų, o vienas žmogus per tris mėnesius galėtų būti patikrintas 12 kartų.

Į pagalbą galės pretenduoti tie verslai, kurie per pastaruosius dvejus metus nėra išnaudoję 200 tūkst. eurų valstybės pagalbos kartelės. Darbuotojams tyrimai turi būti atliekami reguliariai, kompensacijos bus pervedamos įmonėms nuolat pagal atliktų tyrimų skaičių.

Premjerė Ingrida Šimonytė antradienį sakė, kad Vyriausybė dar diskutuoja apie alternatyvų testavimo metodą, kuris galėtų būtų taikomas dideliuose kolektyvuose ar įmonėse – pasak jos, tai būtų platus testavimas kaupinių metodu (tai yra kelių žmonių mėginiai sudedami kartu), be to, gali būti pasiūlyta ir kitų sprendimų didelėms įmonėms.

Naują metodą pirmiausia numatoma išbandyti mokyklose, sakė I. Šimonytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ogi

ogi portretas
Dulkys aiskiai pasake kad prievartos nebus ir nieko nepasalins taip kad simoniuk uzsici/au.pk ir nelok nes busi pati /sukandziota/ ...........
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių