Maisto kainų tyrimas: lapkritį prekybininkai ruošėsi gruodžiui

  • Teksto dydis:

Lapkritis visada įdomus tuo, kad prekybininkai ruošiasi gruodžiui, kurio apyvarta – kaip 1,5 įprastinio mėnesio. Todėl lapkritį kiekvienas prekybos tinklas nori įtikinti, kad būtent pas jį verta išleisti šventėms skirtus pinigus. Tokių veiksmų taktikos kiekviename tinkle skirtingos – kas mažina kainas, kas daro daugiau akcijų.

2020 m. lapkričio Pricer.lt fiksuojamo vidutinio pigiausių maisto produktų krepšelio kainų analizė rodo, kad pigiausių maisto produktų vidutinis krepšelis Lietuvos parduotuvėse krito 7 mėnesį iš eilės, palyginus su 2020 m. spaliu sumažėjo -0,17 Eur ir buvo -0.67 Eur (1,2 proc.) pigesnis nei praeitų metų lapkritį.

2020 m. lapkričio pigiausių maisto prekių krepšelio kainų reitingas

Sumažinęs krepšelio kainą -1,45 Eur, tinklu su pigiausiu krepšeliu toliau lieka „Maxima“. „Lidl“, sumažinęs kainas -0,43 Eur, šoka į antrą pigiausių prekių krepšelio vietą. „E-Rimi“ mažina kainą -2,21 Eur ir atsistoja į trečią vietą. Beje, trečia vieta yra aukščiausia vieta, į kurią buvo pakilusi internetinė prekyba. „Rimi“, padidinęs kainą +0,78 Eur, krenta į ketvirtą vietą. „Norfa“ didina krepšelio kainą +0,11 Eur ir atsistoja į penktą vietą. „Iki“ didina kainas +0,14 Eur ir atsiduria šeštoje vietoje. „Barbora“ didina krepšelio kainą +1,86 Eur ir lieka paskutinėje, septintoje vietoje.

Populiarių ir gerai žinomų produktų vidutinio krepšelio kainų lapkričio analizė rodo, kad lyginant su 2020 m. spaliu kainos krenta -0,78 Eur (-1,9 proc.). 2020 m. lapkričio žinomų produktų vidutinio krepšelio kaina buvo +0,86 Eur (2,2 proc.) didesnė už 2019 m. lapkričio krepšelį.

2020 m. lapkričio žinomų prekių ženklų krepšelio kainų reitingas

Reitinge pigiausiu tinklu tampa „Rimi“, krepšelio kainą sumažinęs -1,28 Eur. „Iki“ mažina kainas -4,39 Eur ir atsistoja į antrą vietą. „Norfa“ sumažina krepšelio kainą -0,59 Eur ir atsistoja į trečią vietą, palikdamas „Maximą“ ketvirtoje vietoje su -0,75 Eur sumažinta kaina. „E-Rimi“ didina krepšelio kainą +0,74 Eur ir lieka penktoje vietoje. „Barbora“ kelia krepšelio kainą +1,3 Eur ir nukrenta į šeštą vietą.

Prekės

Iš stebimų 52 prekių kainų brango 25, pigo 27 prekės.

Iš viso reikšmingai, 10 proc. ir daugiau, brangsta 7 prekės iš 52 stebimų. Labiausiai brangusios prekės – arbata, obuoliai, saulėgrąžų aliejus.

Labiausiai, 10 proc. ir daugiau, pigusios prekės, lyginant su praeitų metų spaliu, yra 9. Labiausiai pigo bulvės, kumpis, dešra, šokoladas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių