Lietuvos bankas: didėjo einamosios sąskaitos perviršis

Ketvirtadienį Lietuvos bankas paskelbė praeitų metų gruodžio mėnesio mokėjimų balanso duomenis, kurie rodo 366 mln. einamosios sąskaitos balanso (ESB) perviršį.

Lietuvos banko pranešime teigiama, kad perviršį nulėmė teigiami paslaugų, pirminių ir antrinių pajamų balansai – jie atsvėrė padidėjusį neigiamą užsienio prekybos balansą. Pirminių pajamų balanso 51,7 mln. eurų perviršis susidarė dėl žemės ūkiui skirtų subsidijų, gautų iš Europos Sąjungos (ES).

Paslaugų balansas padidėjo 22,1 proc. ir sudarė 387,6 mln. eurų. Sparčiau mažėjęs prekių eksportas (9,8 proc.) už importą (6,3 proc.) nulėmė 75,2 proc. padidėjusį užsienio prekybos balanso deficitą.

Nurodoma, kad antrinių pajamų perviršinis balansas per mėnesį padidėjo 13 proc. Pervedimai iš ES paramos fondų išaugo 56,4 proc. ir sudarė 47,2 mln. eurų. Apskaičiuotos Lietuvos įmokos į ES biudžetą padidėjo 36,5 proc. ir sudarė 15,9 mln. eurų.

Privačių asmenų pervedimai iš užsienio sudarė 96,8 mln. eurų – palyginti su lapkričio mėnesiu, jie padidėjo 5,6 proc. Privačių asmenų pervedimai iš Lietuvos išaugo 8 proc. ir sudarė 36,3 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
o durniai skaiciuoja SVETIMUS ( skolintus ) PINIGUS PIPIEC !!!

Satošis

Satošis portretas
Durniai! Mano 5000 bitkoinų nesuskaičiavot.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių